Στα «μαλακά» έπεσαν τρεις Καλύμνιοι για διακίνηση ναρκωτικών

Στα «μαλακά» έπεσαν τρεις Καλύμνιοι για διακίνηση ναρκωτικών

Στα «μαλακά» έπεσαν τρεις Καλύμνιοι για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 329 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσαν στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τρεις Καλύμνιοι που δικάστηκαν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ αθώος κρίθηκε ο τέταρτος συγκατηγορούμενος τους.

Αρχικά για την υπόθεση το καλοκαίρι του 2018, είχαν συλληφθεί έξι άτομα, όμως τελικά σε δίκη παραπέμφθηκαν μόνο οι τέσσερις.

Έτσι το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 44χρονο για κατοχή και αγορά ναρκωτικών ουσιών από τοξικομανή και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή. Επίσης, ένοχος κρίθηκε 20χρονος για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση από τοξικομανή και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 μηνών και 15 ημερών με τριετή αναστολή, ενώ ένοχος κρίθηκε με την ίδια απόφαση και 29χρονος για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση από τοξικομανή στον οποίο και επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός μηνός με τριετή αναστολή.

Σε ό,τι αφορά τον 26χρονο Καλύμνιο που επίσης κατηγορούνταν στην ίδια υπόθεση, το δικαστήριο τον απάλλαξε από κάθε κατηγορία κρίνοντας τον αθώο.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 16 Αυγούστου 2018 το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου, οι οποίοι και πραγματοποίησαν διαδοχικές «εφόδους» στα σπίτια των εμπλεκομένων όπου και κατασχέθηκαν συνολικά περισσότερα από 400 γραμμάρια χασίς, ζυγαριές, εργαλεία χρήσης ναρκωτικών ουσιών, μαχαίρια κ.α.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν περιήλθε στους αστυνομικούς πληροφορία σχετικά με τη «δραστηριότητα» των εμπλεκομένων την οποία και αξιοποίησαν.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την αστυνομία, πέντε ημεδαποί ηλικίας 20,26,26, 28 και 29 ετών φέρονται να είχαν ως βασικό προμηθευτή κάνναβης 44χρονο συγκατηγορούμενο τους από τον οποίο και φέρονταν να παίρνουν ποσότητες τις οποίες και στη συνέχεια πωλούσαν ή αγόραζαν μεταξύ τους.

Έτσι, στις 16 Αυγούστου 2018 το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν διαδοχικοί έλεγχοι στους εμπλεκόμενους, καθώς και έρευνες στις κατοικίες τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συγκεντρωτικά:
• Κάνναβη ακατέργαστη βάρους -401,1- γραμμαρίων
• -13- ναρκωτικά δισκία
• -2- ζυγαριές ακριβείας
• -3- θρυμματιστές κάνναβης
• -3- μαχαίρια-σουγιάδες
• -6- κινητά τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό των -125,10- ευρώ, ως προερχόμενο από εγκληματική δραστηριότητα.

Σημειώνεται πως οι περισσότερες ποσότητες ναρκωτικών βρέθηκαν στην κατοχή του 44χρονου και συγκεκριμένα 384 γραμ. κάνναβης, 3 μαχαίρια και τα 13 ναρκωτικά χάπια τα οποία και οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του δράστη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο