Συνελήφθη Βρετανός στο αεροδρόμιο της Ρόδου για απάτη και πλαστογραφία

Την έκδοση στις Πολωνικές αρχές 30χρονου Βρετανού που συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Ρόδου και κατηγορείται για απάτη και πλαστογραφία, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου.

Παρά το γεγονός ότι ο αλλοδαπός ο οποίος έχει Βρετανική υπηκοότητα αλλά είναι γεννημένος στην Πολωνία, δεν συναίνεσε στην έκδοση του αυτή, εντούτοις το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της περιοχής μας εξετάζοντας όλα τα στοιχεία της υπόθεσης αποφάσισε την επιστροφή του 30χρονου στη Πολωνία.

Η σύλληψη του αλλοδαπού έγινε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου.

Εκεί, κατά τον διαβατηριακό έλεγχο που του έγινε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση που φέρεται να εμπλέκεται.

Τα αδικήματα αυτά βάσει των στοιχείων που υπάρχουν φέρεται να τα έχει τελέσει στην Πολωνία το χρονικό διάστημα 2009- 2010.

Συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Μιχάλη Καντιδενό προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου στον οποίο και επεσήμανε τους ισχυρισμούς του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 30χρονος αλλοδαπός είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του τρεις φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, έως ότου να διαβιβαστούν στις διωκτικές αρχές μας όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση, η οποία και θα εξεταζόταν τελικά (όπως και έγινε) από το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου.

Συνήγορος υπεράσπισης για τον 30χρονο παραστάθηκε ο κ. Μιχάλης Καντιδενός.