Ανοικτή επιστολή συμπολίτη μας για την  έλλειψη Παιδονευρολόγου Αναπτυξιολόγου

Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Υπουρό Υγείας και τον προϊστάμενο της διεύθυνσης στρατηγικού σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ, απέστειλε συμπολίτης μας, ζητώντας την άμεση τοποθέτηση ειδικών γιατρών στο νησί μας, έτσι ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία οικογενειών που αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Αθήνα για να λάβουν τις σχετικές ιατρικές γνωματεύσεις.

Επισημαίνει συγκεκριμένα στην ανοιχτή επιστολή του ο συμπολίτης μας Σταμάτης Μαριέλλος:

«Αξιότιμοι κύριοι,
Διαβάζοντας την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ με αριθμό πρωτοκόλλου ΔΒ3Β/οικ.29264, διαπιστώνει κανείς ότι πλέον Ιατρικές Γνωματεύσεις Ειδικών Θεραπειών Παιδιών και Εφήβων εκδίδουν μόνο Παιδονευρολόγοι και Αναπτυξιολόγοι γιατροί των Δημοσίων Δομών Υγείας και ιδιώτες Αναπτυξιολόγοι.

Όμως, στα Δωδεκάνησα δεν έχουμε γιατρούς τέτοιας ειδίκευσης, ούτε ιδιώτες αλλά ούτε και υπηρετούντες στο Περιφερειακό Νοσοκομείο μας. Συνεπώς, για να εξασφαλίσει κανείς την απαραίτητη θεραπεία για τα παιδιά του θα πρέπει να μεταβεί στην Αθήνα ή σε άλλο μεγάλο αστικό κέντρο και να επιβαρυνθεί με όλα τα έξοδα και την ταλαιπωρία που συνεπάγεται μια τέτοια μετακίνηση.

Επί πρωθυπουργίας Α. Σαμαρά, οι προβλεπόμενες συνεδρίες ήταν 15 ανά μήνα, με το 50% του κόστους να καλύπτεται από το κράτος και τις υπέγραφε η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείο Ρόδου.

Επί πρωθυπουργίας Α. Τσίπρα, οι προβλεπόμενες συνεδρίες μειώθηκαν σε 8 ή 4, με το 50% του κόστους να καλύπτεται από το κράτος και τις υπέγραφε ο παιδοψυχίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Και τώρα φτάσαμε στο σημείο να χρειαζόμαστε ειδικούς Παιδονευρολόγους και Αναπτυξιολόγους γιατρούς για να εξετάσουν τα παιδιά μας, που δεν υπάρχουν στο Περιφερειακό Νοσοκομείο μας, ούτε και σε ιδιωτικά ιατρεία. Πρέπει να καταλάβετε ότι τα Δωδεκάνησα είναι νησιά περικυκλωμένα από θάλασσα.

Οι μετακινήσεις είναι πιο δύσκολες και κοστοβόρες. Έχετε υποχρέωση να διευκολύνετε τη διαδικασία.»