Δήλωση του Χ. Κόκκινου για  τα Βακούφια στα Δωδεκάνησα

Με αφορμή την πρόσφατη πραγματοποίηση του «Διεθνούς Συμποσίου Τουρκικών Βακουφίων Ρόδου και Κω», στη Σμύρνη, ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Ρόδου και επικεφαλής του συνδυασμού «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου», και η κ. Γαμπιεράκη Αναστασία περιφερειακή συμβουλος της Π.Ε. Καλύμνιους δήλωσαν τα εξής:

«Κινήσεις που υπονομεύουν, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή μας και απέχουν από τις Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο, μας βρίσκουν αντίθετους και τις καταγγέλλουμε.

Η νέα «εφεύρεση» για ύπαρξη «Τουρκικών» Βακουφίων σε Ρόδο και Κω, εντάσσεται στην προσπάθεια ταραχοποιών στοιχείων, που στόχο έχουν τη διατάραξη της ειρηνικής συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων, που ζουν στη Ρόδο και την Κω και είναι έλληνες πολίτες.

Μετά τη Θράκη, τώρα η Τουρκική προπαγάνδα «κτυπά και την περιοχή μας, με την αναφορά και την ανάδειξη ανύπαρκτου θέματος!!!.

Την ώρα που χριστιανοί πολίτες στην Τουρκία σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο, Τένεδο, δυσκολεύονται να απολαύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και βρίσκονται -πολλές φορές- σε διωγμό, η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν λειτουργεί, οι ναοί στην κατεχόμενη από τους Τούρκους Κύπρο, έχουν μετατραπεί σε στάβλους, έρχεται η Τουρκία να εμφανίσει και να διογκώσει ανύπαρκτο θέμα μειονοτήτων σε Ρόδο και Κω.

Ο πολιτισμένος κόσμος καλείται να δώσει τον αγώνα, για τη διαφύλαξη της ειρήνης, της αλήθειας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων και να μην ακολουθήσει το τουρκικό εθνικιστικό παραλήρημα, που σχεδόν καθημερινά, προκαλεί στον Αιγαιακό χώρο και έχει εισβάλει πραγματοποιώντας εκκαθάριση των Κούρδων, στη Συρία”.