Σημαντικές επιτυχίες στη σκοποβολή για τους Αστυνομικούς της Ρόδου

Στην Κόρινθο πραγματοποιήθηκε ο 3ος κατά σειρά Αγώνας Πρακτικής Σκοποβολής ( IPSC) του Πρωταθλήματος 2019 Όπλων Χειρός (πιστόλι ) επιπέδου Level III, που διοργάνωσε με επιτυχία ο Σκοπευτικός Σύλλογος Κορίνθου την 12&13 Οκτωβρίου. 

Το Σωματείο Πρακτικής Σκοποβολής Αστυνομικών Ρόδου ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα των διοργανωτών και συμμετείχε με τρείς αθλητές – σκοπευτές: τους Μπελενιώτη Σταύρο, Δρακιού Δράκο και Ηλιόπουλο Γεώργιο. Ήταν ένας όμορφος αγώνας, σχεδιαστικά έξυπνος με 14 συνολικά στάδια και με υψηλές σκοπευτικές απαιτήσεις για τους αθλητές που ταξίδεψαν απ’ όλη την Ελλάδα. 

Στην κατάταξη του αγώνα το σωματείο από τη Ρόδο κατάφερε στο ομαδικό ν’ ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου αποσπώντας το χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο της κατηγορίας Production, ανάμεσα σε ομάδες από όλη την επικράτεια.

Επίσης, ο Γεώργιος Ηλιόπουλος κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και κυπέλλου στην υποκατηγορία Senior της κατηγορίας Production. 

Ιδιαίτερη τιμή για το σωματείο ήταν η επιλογή από την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος του Γεώργιου Ηλιόπουλου, για να συμμετέχει μαζί με άλλους δύο αξιόλογους σκοπευτές –Αστυνομικούς από την υπόλοιπη Ελλάδα, εκπροσωπώντας την ΕΛ.ΑΣ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αστυνομιών Κόσμου (USIP) στην Πρακτική Σκοποβολή στο Μιλάνο Ιταλίας από 19-26 Σεπτεμβρίου 2019 . Ως χώρα είχαμε επιτυχή σκοπευτική παρουσία μιας και καταταχθήκαμε 10η σε σύνολο 37. 

Το σωματείο από τη Ρόδο διανύει πολλά χρόνια στον σκοπευτικό χώρο, αφού  πλησιάζει την τρίτη δεκαετία αδιάκοπης λειτουργίας και με εμπειρία ετών δίνει δυναμικό «παρών» και συμμετέχει ενεργά, δεδομένου του ότι είναι αναγνωρισμένο σε όλη την Ελλάδα, αποσπώντας θετικά σχόλια όχι μόνο για τις επιτυχίες των μελών του αλλά και για την οργάνωση ,εκμάθηση στην χρήση των όπλων, σκόπευση ,τεχνικές και ό, τι άλλο είναι απαραίτητο ώστε ο χρήστης να είναι συνειδητός χειριστής του όπλου. 

Εκτός από Πρακτική Σκοποβολή με πιστόλι θα συμπεριλάβει σύντομα στις δραστηριότητες του (εντός ημερών) και το Λειόκανο –κυνηγετική καραμπίνα, που μπορεί να κατέχει ο καθένας πολίτης και μπορεί να συμμετέχει, μαθαίνοντας - εφαρμόζοντας συνεχώς τα μέτρα Ασφαλείας ώστε να γίνει βίωμα το τι υποχρεούται να γνωρίζει ο κάθε χειριστής του όπλου, είτε είναι κυνηγός είτε απλά είναι κάτοχος μιας καραμπίνας που την προμηθεύτηκε μόνο για σκοποβολή, αλλά δεν υπάρχει ενδεδειγμένος χώρος πλην σκοπευτηρίου να την χρησιμοποιήσει. 

Επίσης θα συμπεριλάβει και τον σταθερό στόχο στις δραστηριότητες του με συνεχείς προπονήσεις και αγώνες και είναι στο τελικό στάδιο για την έναρξη του . 

Ήδη λειτουργεί Τμήμα Αγωνιστικού Airsoft (IPSC ACTION AIR ) με πιστόλια αεροβόλα σε κλειστό χώρο, χωρίς να επηρεάζονται οι αθλητές από τις καιρικές συνθήκες, όποιες και να είναι αυτές, βασισμένο στους κανονισμούς της Πρακτικής Σκοποβολής, κατάλληλο για όλους θέλουν να μάθουν οικονομικότερα σκοποβολή ανεξαρτήτου φύλου ή ηλικίας. 

Όλες οι σκοπευτικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται στο Σκοπευτήριο του Κάτω Καλαμώνα εκεί που έγινε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πιστολιού το 2011 στην Περιοχή της Δαματριάς και καλούνται όσοι θέλουν, Άνδρες –Γυναίκες - Παιδιά και μπορούν να ασχοληθούν ή μόνο να δουν τις δραστηριότητες και να το γνωρίσουν από κοντά το Σωματείο, να το επισκεφτούν κατόπιν συνεννοήσεως με τον πρόεδρο του Σωματείου Γεώργιο Ηλιόπουλο στο 6937268013 και 6949038517.