Έπαυσε η δίωξη για 34χρονο «τσανάκια» με δράση στη Ρόδο

Έπαυσε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε 34χρονο κατηγορούμενο για την αρπαγή τσαντών από ανυποψίαστες γυναίκες στο νησί μας.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό καθώς τον Γενάρη του 2018 ο 34χρονος μαζί με 27χρονο συγκατηγορούμενο του είχαν καταδικαστεί για την υπόθεση αυτή σε φυλάκισης 3 ετών ο καθένας με τριετή αναστολή.

Κατά της απόφασης αυτής ο 34χρονος άσκησε έφεση και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου) κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας. Βάσιας Παπαγεωργίου μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή κλοπή και έπαυσε εφ’ όρου λόγω παραγραφής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 34χρονος στις 4.30 το απόγευμα στις 4 Ιουνίου 2011 στο πεζοδρόμιο μπροστά από ξενοδοχείο στην Ιξιά πλησίασε πεζός πίσω από δύο αλλοδαπές και αφαίρεσε τη τσάντα της μίας (Βελγίδα τουρίστρια) και στη συνέχεια τρέχοντας επιβιβάστηκε σε δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε άλλο άτομο.

Αστυνομικοί που βρίσκονταν στην περιοχή αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί και καταδίωξαν τη μοτοσικλέτα των δραστών, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν έχασαν τον έλεγχο του δικύκλου και έπεσαν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του 34χρονου, όχι όμως και του οδηγού της μοτοσικλέτας,  ο οποίος κατάφερε να διαφύγει μαζί με το όχημα. Λίγες ώρες αργότερα, και ενώ οι αστυνομικοί διενεργούσαν έρευνες για την υπόθεση,  εντόπισαν στην Ιαλυσό εγκαταλελειμμένη τη μοτοσικλέτα η οποία και κατασχέθηκε.

Εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 34χρονος είχε ισχυριστεί ότι ο έταιρος δράστης και οδηγός του οχήματος ήταν ο 27χρονος, ο οποίος μάλιστα με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσε την  τσάντα Ουκρανής τουρίστριας στη παραλία Ιαλυσού όπου κινούνταν πεζή ενώ εκείνοι ήταν με τη μοτοσικλέτα. Η τσάντα της αλλοδαπής ήταν άδεια και έτσι ο 27χρονος τη πέταξε στην άκρη του δρόμου.

Πάντως,  αξίζει να σημειωθεί πως εξεταζόμενη η Ουκρανή,  δήλωσε ότι η τσάντα της περιείχε το κινητό της τηλέφωνο, γυαλιά ηλίου, μικρό χρηματικό ποσό και αντηλιακά τα οποία δεν εντοπίστηκαν.