Χαρτογράφησαν επτά μονοπάτια στην κοινότητα Αρχαγγέλου

Χαρτογράφησαν επτά μονοπάτια στην κοινότητα Αρχαγγέλου

Χαρτογράφησαν επτά μονοπάτια στην κοινότητα Αρχαγγέλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 439 ΦΟΡΕΣ

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας της Χαρούλας Γιασιράνη, Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πατσάη, τον Πρόεδρο Νίκο Διμέλη και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητα Αρχαγγέλου, κους Δ. Κόζα, Φ. Χρήστου και Τσ. Λαμπριανό για θέματα που αφορούν τη Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η παρουσίαση του έργου που ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, “Μονοπάτια Αρχαγγέλου-Alter Eco Hiking paths”, που αφορά τη χαρτογράφηση επτά μονοπατιών στην περιοχή Αρχαγγέλου, με περιγραφή όλων των σημαντικών σημείων φυσικού, ιστορικού, πολιτισμικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, τη δημιουργία εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ σε τέσσερις γλώσσες και ο τρόπος συμμετοχής της Δημοτικής Κοινότητας στην κεφαλαιοποίηση του έργου προς όφελος πολιτών και επαγγελματιών.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η προστασία και ανάδειξη του σπηλαίου «Κούμελο» που βρίσκεται στον Αρχάγγελο και αποτελεί ένα από τα Μονοπάτια Αρχαγγέλου, παρουσία των αρχαιολόγων της Σπηλαιολογικής και Παλαιοανθρωπολογικής υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού Ρένας Πουπάκη και Γιώργου Βάλβη, μετά από πρόσκληση και από κοινού αυτοψία της κας Γιασιράνη.
Στη συνέχεια, αναλύθηκε το παγιωμένο ζήτημα της ανάδειξης και αξιοποίησης του Κάστρου Αρχαγγέλου, στο οποίο όλοι δεσμεύτηκαν να ενώσουν δυνάμεις προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.

Άλλο θέμα υψηλού ενδιαφέροντος που συζητήθηκε είναι το θέμα της συντήρησης των σχολικών μονάδων. Η κα Γιασιράνη παρέδωσε στον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πατσάη και τον Πρόεδρο Νίκο Διμέλη τη νέα πρόσκληση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 με τους όρους και προϋποθέσεις που υπέγραψε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και αφορά την ένταξη σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα για την επισκευή και συντήρησή τους.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την κοινή δέσμευση, οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης να συνεργαστούν στον μέγιστο βαθμό για να αντιμετωπιστούν τα ζωτικά θέματα που ταλανίζουν τον Αρχάγγελο για δεκαετίες.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης