Με αναστολή δικάστηκε για δύο κλοπές 35χρονος ροδίτης

Με αναστολή δικάστηκε για δύο κλοπές 35χρονος ροδίτης

Με αναστολή δικάστηκε για δύο κλοπές 35χρονος ροδίτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 325 ΦΟΡΕΣ

Από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Στα «μαλακά» έπεσε 35χρονος Ροδίτης ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα συνολικά σε φυλάκιση επτά ετών για δύο υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών και στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου μείωσε την ποινή αυτή σε 16 μήνες!

Συγκεκριμένα το δικαστήριο μετέτρεψε και στις δύο περιπτώσεις τις κατηγορίες σε πλημμελήματα και επέβαλλε για κάθε υπόθεση ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή στον κατηγορούμενο.

Για την πρώτη υπόθεση ο 35χρονος είχε συλληφθεί στις 4 Φεβρουαρίου 2013 με ένταλμα σύλληψης ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού από ζαχαροπλαστείο και τελικά από την προανάκριση που έγινε διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει άλλες δέκα!

Μαζί του κατηγορούνταν για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, άλλα τέσσερα άτομα από τα οποία τα δύο είχαν κριθεί από το πρωτόδικο δικαστήριο αθώα και οι λοιποί είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Σε ότι αφορά τον 35χρονο, είχε καταδικαστεί (πρωτόδικα) σε φυλάκιση 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σε ότι αφορά τη δεύτερη υπόθεση, η διερεύνηση της είχε ξεκινήσει μετά από καταγγελίες που είχαν γίνει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων τα οποία διέρρηξαν ο 35χρονος αλλά και ένας 38χρονος συγκατηγορούμενος του.

Έτσι αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Ειδικότερα τις πρώτες πρωινές ώρες στις 08 και 09-12-2012, οι δράστες κινούμενοι με δίκυκλο, διέρρηξαν τρεις επιχειρήσεις-καταστήματα (υγειονομικού ενδιαφέροντος, είδη δώρων, κομμωτήριο) στη πόλη της Ρόδου και δυο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Αφάντου, αφαιρώντας διάφορα χρηματικά πόσα καθώς και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής βρέθηκε επιμελώς κρυμμένος σε υπαίθριο χώρο και αφού αναγνωρίστηκε αποδόθηκε στην δικαιούχο.

Το πρωτόδικο δικαστήριο το οποίο τον Δεκέμβριο του 2017 εξέτασε την υπόθεση είχε κρίνει ένοχο για κλοπή κατ’ εξακολούθηση τον 35χρονο και του είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 3 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα για άλλη μία υπόθεση που κατηγορούνταν. Στον δε 38χρονο που κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια σε κλοπή είχε επιβάλλει φυλάκιση 7 μηνών η οποία ανεστάλη επί τριετία.

Ένοχος για δύο κλοπές και μία απόπειρα κλοπής
Ένοχος κλοπών σε βαθμό πλημμελήματος και με ελαφρυντικό κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 45χρονος στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή.

Ο κατηγορούμενος είχε κριθεί ένοχος για την κλοπή από σπίτι, ενός κινητού τηλεφώνου και την απόπειρα κλοπής σε άλλη οικία, και σε πρώτο βαθμό χωρίς να του αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατά της απόφασης αυτής ο 45χρονος άσκησε έφεση και έτσι κατάφερε να μειώσει την ποινή του.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν ένας 29χρονος ο οποίος πρωτόδικα είχε αθωωθεί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο άνδρες στις 10 Νοεμβρίου 2015 στις 8.15 το βράδυ επισκέφθηκαν διώροφη πολυκατοικία στην Ανάληψη όπου διαμένει ημεδαπός με την μητέρα του και αφού άνοιξαν το πατζούρι της μπαλκονόπορτας του ισογείου διαμερίσματος, επιχείρησαν να μπουν μέσα, έγιναν όμως αντιληπτοί από την μητέρα η οποία ειδοποίησε τον γιο της και οι δύο άνδρες τράπηκαν σε φυγή προκειμένου να μην συλληφθούν.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα από τις 8.30 έως τις 10 το ίδιο βράδυ μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε άλλη οικία και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου