Καταδικάστηκε 35χρονος Αλβανός για διακίνηση ναρκωτικών

Καταδικάστηκε 35χρονος Αλβανός για διακίνηση ναρκωτικών

Καταδικάστηκε 35χρονος Αλβανός για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 358 ΦΟΡΕΣ

Σε κάθειρξη 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ

«Βαριά» ποινή επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 36χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος είχε συλληφθεί πέρυσι το καλοκαίρι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε Κρεμαστή και Ιαλυσό και είχαν εντοπιστεί στην κατοχή του περισσότερα από πέντε κιλά χασίς, ενάμιση κιλό ηρωίνης αλλά και ποσότητα κοκαΐνης.

Σε βάρος του συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής από υπαίτιο που ενεργούσε κατ’ επάγγελμα και το προσδοκώμενο όφελος του δράστη υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ, και μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.


Η υπόθεση του εκδικάστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη, έκρινε ένοχο τον 36χρονο Αλβανό για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών όχι όμως με την επιβαρυντική μορφή και του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ, ενώ η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη. Πάντως ο 36χρονος άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση του θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό και επόμενο διάστημα.


Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, στις 6 Ιουνίου 2018 το απόγευμα μετά από συντονισμένη επιχείρηση που στήθηκε για το σκοπό αυτό.
Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν όταν λίγο διάστημα πριν, περιήλθαν στους αστυνομικούς πληροφορίες για τη «δραστηριότητα» του αλλοδαπού. Από τη διερεύνηση της υπόθεσης και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, ο 36χρονος φέρεται να προμηθεύονταν ποσότητες διαφόρων ναρκωτικών ουσιών τοποθετημένες μέσα σε οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, να τις απέκρυπτε σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε γ’ αυτό το σκοπό και στη συνέχεια αφού τις διαμοίραζε σε μικρότερες συσκευασίες τις διακινούσε σε τοξικομανείς στις περιοχές Ιαλυσός και Κρεμαστή, λαμβάνοντας αυξημένα μετρά ώστε να μην γίνεται αντιληπτός.


Για την συγκεκριμένη υπόθεση οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας τέθηκαν σε διακριτική επιτήρηση η «καβάτζα» και οι περιοχές των αγοραπωλησιών όπου δραστηριοποιούνταν ο κατηγορούμενος.
Έτσι, στις 6 Ιουνίου 2018 το βράδυ πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος στον δράστη και ακολούθησε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στο διαμέρισμά «καβάτζα», την κατοικία του και το αυτοκίνητο με το οποίο διακινούσε τα ναρκωτικά.


Κατά τον αστυνομικό έλεγχο και τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Κοκαΐνη βάρους 64,1 γραμμαρίων τοποθετημένη σε δυο συσκευασίες
• Ηρωίνη βάρους 1 κιλού και 521 γραμμαρίων τοποθετημένη σε δεκατρείς συσκευασίες
• Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 5 κιλών και 185 γραμμαρίων τοποθετημένη σε πέντε συσκευασίες
• 4 ζυγαριές
• Σύνεργα κοπής-διαμοιρασμού και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών
• Οικιακές ηλεκτρικές συσκευές
• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
• 5 κινητά τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό των 435 ευρώ και 5.100 λέκε Αλβανίας

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο