Ικανοποιημένος ο Στράτος Καρίκης από την πορεία της δημοτικής αρχής Ρόδου

Ικανοποιημένος ο Στράτος Καρίκης από την πορεία της δημοτικής αρχής Ρόδου

Ικανοποιημένος ο Στράτος Καρίκης από την πορεία της δημοτικής αρχής Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 779 ΦΟΡΕΣ

Την ικανοποίησή του για τη μέχρι τώρα πορεία της νέας Δημοτικής Αρχής Ρόδου αλλά και για τη σύμπραξη της παράταξής του με αυτήν του Δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη, εκφράζει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στράτος Καρίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση αυτές τις ημέρες του πρώτου μήνα από τον ορισμό του νέου Διοικητικού Σχήματος στον Δήμο.

Σε δηλώσεις του, χθες, ο κ. Καρίκης, καταρχάς ρωτήθηκε για τη γεύση που του έχει αφήσει αυτός ο πρώτος μήνας λειτουργίας της νέας Διοίκησης στον Δήμο και είπε:

«Μου αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις. Βλέπω μία Δημοτική Αρχή με πρώτο τον Δήμαρχο να συζητά και να σχεδιάζει, μια Δημοτική Αρχή που συζητά δημοκρατικά, όπως πρέπει, αλλά ο ίδιος ο Δήμαρχος σε τελική φάση αποφασίζει. Ένας παλιός αυτοδιοικητικός, αυτό που πρέπει να πει είναι ότι συζητάμε και πρέπει να συζητάμε για όλα τα θέματα, στο τέλος όμως η απόφαση να λαμβάνεται από έναν, και αυτός είναι ο Δήμαρχος».

«Βλέπω-συνεχίζει ο κ. Καρίκης-ότι στους περισσότερους τομείς “τρέχουν” πολλά πράγματα. Αυτά ο κόσμος ακόμα δεν είναι σε θέση να τα δει, όμως να είναι σίγουρος ότι όλα τα θέματα έχουν μπει σε έναν σχεδιασμό και όλα τα θέματα τα συζητάμε με λύσεις που μέχρι τώρα δεν είχαν επιτευχθεί και πιθανώς, αν και είχαν συζητηθεί, για πολλούς λόγους δεν είχαν ολοκληρωθεί».

Μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις αλλαγές που έχουν γίνει σε επίπεδο προϊσταμένων διαφόρων υπηρεσιών του Δήμου, κάτι που ο ίδιος θεωρεί ότι θα έχει καλά αποτελέσματα.

Δήλωσε, συγκεκριμένα: «Βλέπω ένα σχήμα στον Δήμο που αλλάζει, στο επίπεδο το υπηρεσιακό, και αυτό με βρίσκει απόλυτα θετικό: Το γεγονός ότι ο Δήμαρχος θέλει όλοι να δοκιμαστούν, οι υπηρεσιακοί, σε όλες τις θέσεις, είναι κάτι που και εγώ το στηρίζω και το βρίσκω θετικό και βέβαια αυτές οι αλλαγές δημιουργούν και ένα θέμα χρόνου προσαρμογής του κάθε υπαλλήλου στο νέο του τομέα, το οποίο όμως βέβαια σε καμία περίπτωση δεν θα μας πάρει πίσω».

Επίσης, είπε ότι στις προθέσεις του Δημάρχου είναι, με την ολοκλήρωση των εκατό πρώτων ημερών, ο ίδιος ν’ αρχίσει ν’ ανακοινώνει τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για τα μεγάλα θέματα που έχει «ανοιχτά» ο Δήμος και τέτοια είναι οι ΡΟΜΑ, η αξιοποίηση της Νέας Αγοράς κ.α τα οποία, βεβαίως, έχουν προβληματίσει τον Δήμαρχο και είναι στη διαδικασία της υλοποίησης κάποιων αποφάσεων.

«Όμως, ακριβώς επειδή είναι μεγάλα (σ.σ. τα θέματα) και επειδή πρόκειται για μία νέα Δημοτική Αρχή χρειάζεται και ο χρόνος λήψης των τελικών αποφάσεων. Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία», συμπλήρωσε ο κ. Καρίκης και ανέφερε ως παράδειγμα τον δικό του τομέα, αυτόν της Παιδείας, που, όπως είπε, αυτή τη στιγμή, τέσσερις αιρετοί (σ.σ. ο ίδιος, ο κ. Στάμος, ο κ. Βυρίνης και ο κ. Χριστοδούλου) ασχολούνται, κάνουν συσκέψεις και συζητήσεις καθημερινά και προχωρούν λύσεις για θέματα όπως οι άδειες των σχολείων, οι άδειες των κυλικείων, η πυρασφάλεια, «λύσεις που για χρόνια δεν βρίσκονταν», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ το ίδιο γίνεται και για τους παιδικούς σταθμούς ενώ συνεργάζονται και με την Περιφέρεια γι’ αυτά.

«Νομίζω ότι τρέχουμε με καλούς ρυθμούς», είπε ο Αντιδήμαρχος και ανέφερε ακόμη ότι προκαλεί εντύπωση η άμεση επαφή που έχουν με τους Διευθυντές των σχολείων κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει.

Αυτή τη στιγμή έχουν στείλει άτομα στα σχολεία για να κάνουν παρεμβάσεις μέσα στις επόμενες ημέρες και όχι εβδομάδες, όπως τόνισε. Για παράδειγμα κάθε μηχανικός στις Τεχνικές Υπηρεσίες έχει χρεωθεί ένα σχολικό συγκρότημα για να τακτοποιήσουν τα αυθαίρετα κάτι που θα οδηγήσει στη χορήγηση αδειών και πυρασφάλειας όπου χρειάζεται.

Μάλιστα, έχουν πάρει το πράσινο φως από τον Δήμαρχο να “τρέξουν” τα θέματα αν χρειαστεί ακόμα και με ιδιώτες μηχανικούς μέσα από διαδικασίες του προγράμματος «Φιλόδημου» που προβλέπει κάτι τέτοιο.

Και δήλωσε ο κ. Καρίκης:
«Άρα, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Όλοι πιέζουμε, όλη η Δημοτική Αρχή πιέζει και ο ίδιος ο Δήμαρχος, τους υπηρεσιακούς, για να έχουμε αποτελέσματα σε όλους τους τομείς. Νομίζω ότι φαίνεται, θα πω ότι ακόμα και στην καθαριότητα φαίνεται. Η κα Κιαχαγιά (σ.σ. Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας) όποια καταγγελία λαμβάνει ασχολείται η υπηρεσία και προσπαθεί να την επιλύσει.

Ώστε, στη συνέχεια, όταν οργανωθεί ο διοικητικός μηχανισμός να πάμε και σ’ αυτό που είπαμε, δηλαδή να υπάρχει το διαδικτυακό τηλεφωνικό κέντρο του πολίτη και να υπάρχει όλη η αλυσίδα, από την αναφορά του προβλήματος μέχρι και τη λύση, όπως και το άνοιγμα με την ημέρα του Δημάρχου».

»Όλα, λοιπόν, τα συζητάμε προσπαθούμε να καταγράψουμε τα δεδομένα του Δήμου όπως τα βρήκαμε, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και να βάλουμε μπροστά και τα μεγάλα και τα μικρά θέματα. Άρα, αν με ρωτάτε την πολιτική μου άποψη, αισιοδοξώ».

Σχετικά, τέλος, με το πως λειτουργεί η σύμπραξη αυτή των παρατάξεων, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στον Δήμο της Ρόδου, είπε: «Έχω μία ανοιχτή γραμμή με τον Δήμαρχο. Τον ρωτάω, με ρωτάει για διάφορα θέματα, ανταλλάσσουμε απόψεις. Άρα απόλυτα θετικά νομίζω “τρέχει” και η σύμπραξη. Φαίνεται και στο επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής όπου έχουμε μία απόλυτη και αγαστή συνεργασία».

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη