Συνεχείς αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα Δωδεκάνησα

Κανονικά συνεχίζονται οι ροές προσφύγων και μεταναστών προς τα νησιά μας. Χθες τα ξημερώματα στην Κω εντοπίστηκαν 23 άτομα, ενώ στη Σύμη προχθές το απόγευμα άλλα δύο είχαν εγκαταλειφθεί σε βραχώδη περιοχή της νησίδας «Νίμος».

Συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες χθες περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΨΑΛΙΔΙ» της Κω, φουσκωτή κωπήλατη βάρκα, στην οποία επέβαιναν 12 άτομα.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν  στο επιβατικό λιμάνι της Κω.

Επίσης, την ίδια περίπου ώρα πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019», εντόπισε και διέσωσε άλλους έντεκα. Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΨΑΛΙΔΙ» της Κω, φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα στην οποία επέβαιναν οι αλλοδαποί.

Και σε αυτή την περίπτωση, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των 11 αλλοδαπών, και στη συνέχεια τους μετέφερε στο επιβατικό λιμάνι της Κω. Προανακρίσεις και για τις δύο υποθέσεις διενεργούνται από το Λιμεναρχείο Κω.

Αλλά και στη Σύμη προχθές το απόγευμα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη βραχώδη περιοχή της νησίδας «Νίμος» δύο αλλοδαπούς.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των δύο ατόμων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης.