Ελεύθερος αφέθηκε ο 29χρονος που καλλιεργούσε χασισόδενδρα στη Ρόδο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 29χρονος που συνελήφθη στη Ρόδο να κατέχει δενδρύλλια κάνναβης αποξηραμένα και σε ανάπτυξη, εξοπλισμό καλλιέργειας, ζυγαριά αλλά και ένα πιστόλι.

Η σύλληψη του 29χρονου έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
Έτσι προχθές προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 29χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιούνται για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.
Έτσι στις 17 Οκτωβρίου 2019 το μεσημέρι έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος και έρευνα στην κατοικία του κατηγορούμενου όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διαπιστώθηκε ότι είχε αναπτύξει καλλιέργεια κάνναβης εσωτερικού χώρου.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
•    14 φυτά κάνναβης ύψους έως 1,3 μέτρα, τα οποία καλλιεργούσε σε γλάστρες εντός ειδικά διαμορφωμένου χώρου και υπό ελεγχόμενες συνθήκες ανάπτυξης
•    Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 56,8 γραμμαρίων
•    Καλλιεργητικός εξοπλισμός
•    Ζυγαριά
•    Πιστόλι replica με γεμιστήρα και ένα φυσίγγιο πολεμικού όπλου.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.