Ένα πολύ μελωδικό και πλούσιο διατροφικά πρωινό

Μία πολύ όμορφη και πρωτότυπη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού («World Food Day»), όπως έχει καθιερωθεί η 16η Οκτωβρίου.

"Παιδί μου, φάε όλο το φαγητό σου",  ή μήπως καλύτερα "παιδί μου, πρόσεχε τι τρως;" Πώς μπορούμε να μεγαλώσουμε υγιή παιδιά, σε έναν -κατά τα άλλα- ανθυγιεινό κόσμο; Ποιες τροφές δυναμώνουν το σώμα και το πνεύμα, ενώ παράλληλα χαρίζουν ευεξία;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα «τραγουδήθηκαν» οι απαντήσεις …  
Ένα πολύ μελωδικό και πλούσιο διατροφικά πρωινό «απόλαυσαν» περισσότεροι από 240 μαθητές στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού («World Food Day») στις 16 Οκτωβρίου.

Την πρωτότυπη συναυλία με τίτλο "η Μελωδία της Διατροφής" συνδιοργάνωσε η Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας (παράρτημα Ν. Αιγαίου) και η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Ρόδου. Στο κατάμεστο θέατρο τα παιδιά τραγούδησαν τα μελοποιημένα ποιήματα για τη διατροφή, του μαέστρου - μουσικοπαιδαγωγού κ. Γιώργου Σακελλαρίδη. Οι μουσικοί της ομάδας "Παίζοντας με τη Μουσική", Ελευθερία Ζαράκη, Δημήτρης Ιωσήφ και Λεωνίδας Σακελλαρίδης ταξίδεψαν μουσικοθεατρικά τους μαθητές και μέσα από τους στίχους τους πρόβαλαν τη σημασία των τροφών στην ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού.

Οι διαιτολόγοι  Καραγιάννη Χρύσα, Κοντόγιαννου Τσαμπίκα, Παπακωνσταντίνου Λήδα, Πουλλή Ματίνα, Σουλούνη Μαρία και Χατζηνικήτα Ματίνα εμπλούτισαν τις νότες των τραγουδιών με χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή διατροφή μικρών και μεγάλων, ενώ στο τέλος  χόρεψαν και το «μήλο μου κόκκινο»!

Ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Θανάσης  Βυρίνης,  τόνισε πόσο σημαντική είναι η επιρροή των μικρών μαθητών στις υγιεινές συνήθειες, ενώ αποτελεί πρόκληση η κάθε ελκυστική προσέγγιση. Στο πλαίσιο αυτό δεσμεύτηκε για μια σειρά ανάλογων καινοτόμων δράσεων.
Στο τέλος της εκδήλωσης συμβολικά διανεμήθηκαν μήλα και νερά σε κάθε παιδί .