Η διδυμοποίηση ανάμεσα στους «Νέους Ορίζοντες» των Απολλώνων και στους «Φίλους των Πύργων»

Στο πλαίσιο της διδυμοποίησης που έγινε το 2014 ανάμεσα στον Πολιτιστικό Σύλλογο οι «Νέοι Ορίζοντες» των Απολλώνων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο οι «Φίλοι των Πύργων» του Μοντέιγ ο Βικόμτ, της Κρεζ Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, από τις 12 μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου η τρίτη επίσκεψη στη Ρόδο της Γαλλικής Αντιπροσωπείας που αποτελούνταν από τον Πρόεδρο κ. Ζαν-Κλοντ Ντιμεϊνί και άλλα οκτώ μέλη του συλλόγου.

Επίσκεψη στο Γαλλικό Προξενείο
Επίσκεψη στο Γαλλικό Προξενείο

Το τραπέζι υποδοχής της αντιπροσωπείας έλαβε χώρα στο εστιατόριο «Πολλωνιάτισσα» με την ευγενική προσφορά του ιδιοκτήτη του κ. Ζαννή Μαχραμά και έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δοκιμάζουν αυθεντική παραδοσιακή κουζίνα.


Η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο Ρόδου συνοδευόμενη από τον κ. Μανώλη Κυριαζάκο, Πρόεδρο των «Νέων Οριζόντων» και τις κυρίες Μ. Σωκιανού και Α. Χαρίτου από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, έγινε δεκτή από τον κ. Κώστα Ταρασλιά, Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα. 

Επίσκεψη στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου
Επίσκεψη στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου


Η αντιπροσωπεία παρευρέθηκε στους εορτασμούς της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην κοινότητα των Απολλώνων και γευμάτισε στο εστιατόριο «Γιαρένης», προσκεκλημένη του ιδιοκτήτη του κ. Χρήστου Μιχαλάκη. Επισκέφθηκε την Παναγία Τσαμπίκα και το εκεί Εκκλησιαστικό Μουσείο, καθώς και το χωριό της Αρχαγγέλου, προσκεκλημένη του κ. Μιχάλη Τσακίρη. Μια πολύ ωραία ημέρα επίσης πέρασε η αντιπροσωπεία προσκεκλημένη από την Πρόεδρο κα Ελένη Δημητρά, το Δ.Σ. και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Αμπερνάλλι», στο χωριό Σορωνή. Επισκέφθηκε το Παραδοσιακό Σπίτι της Σορωνής, τον Άγιο Σουλά, το Φουντουκλί όπου και παρακολούθησε μια βάφτιση και συναντήθηκε με πολλά μέλη του συλλόγου.

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο Ρόδου - Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο κ. Κ. Ταρασλιά
Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο Ρόδου - Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο κ. Κ. Ταρασλιά


Επισκέφθηκε το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, την Οδό Ιπποτών και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου, με τη συνοδεία των Επίτιμων Προέδρων του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο κ. Άννας Χαρίτου και κ. Μαριλένας Σωκιανού η οποία και τους ξενάγησε στους αρχαιολογικούς χώρους. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την κ. Μάνια Μιχαηλίδου, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου με την οποία συζήτησαν προτάσεις για μελλοντικές συνεργασίες. Επισκέφθηκαν επίσης την Πρόξενο επί Τιμή κ. Αλίκη Μοσχή – Γκογκέ, η οποία τους επεφύλαξε θερμή υποδοχή, άκουσε με ενδιαφέρον τα μελλοντικά σχέδια που απορρέουν από τη διδυμοποίηση και  ευχήθηκε καλή επιτυχία.


Η αντιπροσωπεία πέρασε μια πολύ ωραία ημέρα στη Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ - Πανορμίτη και στη Σύμη. Επισκέφθηκε τη Λίνδο και συνέχισε προς το νότιο τμήμα του νησιού, πραγματοποιώντας τον γύρο του νησιού. Επισκέφθηκε την αρχαία Κάμειρο και κατάληξε στο χωριό Απόλλωνα όπου οι κάτοικοι του χωριού της επεφύλαξαν ένα πολύ ωραίο τραπέζι με παραδοσιακά φαγητά σφραγίζοντας με τα ωραία φαγητά και το τοπικό κρασί τη φιλία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους.


Έφυγαν από το νησί μας κατενθουσιασμένοι και γοητευμένοι από τις ομορφιές της Ρόδου  αλλά και τη ζεστή φιλοξενία που γνώρισαν κατά την παραμονή τους εδώ.