Για κλοπή 6.000 ευρώ θα δικαστεί 31χρονος

Για την... «επίσκεψη» που έκανε στο γραφείο εξυπηρέτησης πελατών της τράπεζας στην Κάσο από όπου και αφαίρεσε το ποσό των περίπου 6000 ευρώ, θα βρεθεί 31χρονος, την προσεχή Τρίτη, στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καρπάθου.

Το περιστατικό είχε συμβεί πριν από έξι χρόνια, ο δράστης είχε συλληφθεί ενώ μέρος των χρημάτων εντοπίστηκαν κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας όπου τα είχε κρύψει ο 31χρονος!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 31χρονος μετέβη από την Κάρπαθο στην Κάσο προκειμένου να συλλέξει σίδερα. Κατά την παραμονή του εκεί, στις 27 Μαρτίου 2013, πήγε στο κατάστημα εμπορίας τροφίμων μέσα στο οποίο στεγάζονταν και το γραφείο εξυπηρέτησης πελατών της τράπεζας. Χωρίς να γίνει αντιληπτός ο 31χρονος φέρεται να άνοιξε μία από τις πόρτες του καταστήματος,  από την οποία και κατάφερε να εισέλθει στο κτήριο, την επόμενη μέρα τα ξημερώματα όταν επέστρεψε για να ολοκληρώσει τη … δουλειά του.

Στη συνέχεια μπήκε στο γραφείο της τράπεζας και αφού παραβίασε συρτάρι του εν λόγω γραφείου αφαίρεσε, σύμφωνα με πληροφορίες,  το ποσό των 6000 ευρώ.

Ο δράστης εντοπίστηκε στις 28 Μαρτίου 2013 το πρωί και μάλιστα υπέδειξε στους αστυνομικούς το χρηματικό ποσό των 3.470 ευρώ, το οποίο είχε κρύψει κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας του. Ο 31χρονος είχε συ ληφθεί, ενώ το χρηματικό ποσό που βρέθηκε κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον υπεύθυνο.
Ο 31χρονος είχε ισχυριστεί ότι μόνο αυτά τα χρήματα αφαίρεσε από το γραφείο.

Σε βάρος του συλληφθέντος, ο οποίος εξεταζόμενος παραδέχτηκε την πράξη του, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.
Η υπόθεσή του θα εκδικαστεί στις 22 Οκτωβρίου 2019 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καρπάθου, ενώς συνήγορος υπεράσπισής του θα παραστεί ο κ. Κώστας Διακονής.