Αγώνες ορεινής ποδηλασίας από τον Άθλο

Νέους διασυλλογικούς αγώνες ορεινής ποδηλασίας cross-country σιρκουί (XCC) με την ονομασία «ΑΘΛΟΣ MTB RACE – ΑΘΛΟΣ ΜΤΒ PARK ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ» διοργανώνει ο Άθλος την Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, για τις κατηγορίες Παμπαίδων-Παγκορασίδων και Μίνι Μικρών-Μεγάλων σε Αγόρια και Κορίτσια.   Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην περιοχή Βάρη στο Παραδείσι, κοντά στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων «Άγιος Ανδρέας». 

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 10:00 και το ενδεικτικό πρόγραμμα από τους διοργανωτές είναι το παρακάτω:
 10:00 Μίνι Μικρά (15’)
 10:20 Μίνι Μεγάλα (20’)
 10:50 Παμπαίδες (30’)
 11:30 Παγκορασίδες (30’).

Περισσότερα στοιχεία για τον αγώνα βάσει της προκήρυξης: 
Διαδρομή Αγώνα:
Κυκλική διαδρομή απόστασης 500μ. σε ειδικά διαμορφωμένη χωμάτινη πίστα με φυσικά και τεχνητά εμπόδια.

Όροι Συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές ποδηλάτες-ποδηλάτισσες που ανήκουν στα σωματεία δύναμης της Ε.Ο.Π, με ενεργό δελτίο για το 2019 και κάρτα υγείας ενεργή για το 2019. Ο Α.Ο. ΑΘΛΟΣ δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα, καταστροφή ή κλοπή υλικού οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.

Δηλώσεις Συμμετοχής:
Οι δηλώσεις συμμετοχής να αποσταλούν από τα σωματεία μέχρι την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 14:00, στο fax 2241082640 ή στο email info@ao-athlos.gr.
Πέραν της προθεσμίας αυτής ουδεμία συμμετοχή δεν θα γίνει δεκτή.

Λειτουργία Γραμματείας:
Προσέλευση αθλητών για κατάθεση δελτίων, επίδειξη κάρτας υγείας, υπογραφή στο φύλλο αγώνα και παραλαβή αριθμών στη γραμματεία, ώρα 09:00 (έως και 30 λεπτά πριν από την έναρξη της κάθε κατηγορίας).

Τεχνικό Συνέδριο:
Τεχνική ενημέρωση, την ημέρα του αγώνα και ώρα 09:30 στον χώρο της εκκίνησης. Η παρουσία των αρχηγών ομάδων είναι υποχρεωτική

Κανονισμοί Αγώνα:
Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. και ιδιαίτερα αυτοί για αγώνες ορεινής ποδηλασίας (ΜΤΒ).

Ζώνη Τεχνικής Βοήθειας – Τροφοδοσίας:
Θα υπάρχει μια ζώνη, στα 50μ. μετά την εκκίνηση.

Ιατρική Κάλυψη:
Ιδιώτης Ιατρός με φροντίδα της διοργάνωσης.

Βραβεύσεις:
 1ος: Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα
 2ος: Μετάλλιο, Δίπλωμα
 3ος: Μετάλλιο, Δίπλωμα
 4ος, 5ος, 6ος: Δίπλωμα.
Οι Απονομές Επάθλων θα γίνουν στην περιοχή του τερματισμού (ιταλικό), στις 12:30. Οι αθλητές και αθλήτριες θα προσέλθουν στις απονομές με την αγωνιστική τους ενδυμασία και χωρίς ποδήλατα ή διαφημιστικό εξοπλισμό.

Αλυτάρχης Αγώνα: Κωνσταντόπουλος Δημήτριος (Κομισάριος UCI)

Διευθυντής Αγώνα: Κυριάκος Χατζηδιάκος, τηλ. 6974309369

Προσέλευση – Χώρος Στάθμευσης Ομάδων:
Η προσέλευσή των ομάδων, αθλητών και συνοδών θα γίνεται από την είσοδο του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Παίδων «Άγιος Ανδρέας» στη Βάρη Παραδεισίου. Τα οχήματα θα σταθμεύουν στον χώρο όπου έχει οριστεί από το  Ίδρυμα (εκτός του περιβάλλοντος χώρου). Όλοι οι αθλητές, προπονητές και συνοδοί θα διασχίσουν με τα πόδια έως τον χώρο διεξαγωγής του αγώνα με ιδιαίτερη προσοχή και χωρίς φασαρία, ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση στα παιδιά του θεραπευτηρίου.

Ρύθμιση Απρόβλεπτων:
Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη και τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Π. αποφασίζει επί τόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα οποιασδήποτε τροποποίησης της προκήρυξης του αγώνα.