Η «Συνεργασία Μηχανικών» καταγγέλλει απαξίωση της λειτουργίας του ΤΕΕ

Για απαξίωση της λειτουργίας των συλλογικών οργάνων του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, κατηγορεί τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής κ. Αντώνη Γιαννικουρή, η παράταξη “Συνεργασία Μηχανικών Δωδεκανήσου”.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που  δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρονται τα εξής:
“Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε  από δημοσίευμα στα τοπικά ΜΜΕ  ότι πραγματοποιήθηκε «προγραμματισμένη» συνάντηση του Πρόεδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου στο Δήμο Λέρου κατά την οποία «προωθήθηκαν σημαντικά θέματα του νησιού της Λέρου»

Συνοπτικά αναφέρουμε τα ακόλουθα:
1. Ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί θεσμική συνάντηση στη Λέρο, παρά το γεγονός ότι η τελευταία συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Δωδεκανήσου πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες νωρίτερα από την «προγραμματισμένη» συνάντηση.

2. Αντίστοιχες πρακτικές (συναντήσεις δηλαδή του προέδρου  χωρίς προγενέστερη ενημέρωση) είχαν σημειωθεί και πριν τη διενέργεια των Εθνικών Εκλογών που συμμετείχε ως υποψήφιος. Η παράταξή μας  είχε αντιδράσει έντονα κατ’ επανάληψη εντός των συλλογικών οργάνων του ΤΕΕ.

3. Στη συνάντηση πλαισίωναν τον πρόεδρο «συμπτωματικά»  μόνο υποψήφιοι της παράταξής του, δείγμα της αντίληψης για την ταύτιση  παράταξης με τη θεσμική ιδιότητα του ΤΕΕ.
Πιστεύουμε ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ως μέσο προσωπικής προβολής και «προετοιμασίας  του εδάφους» για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση στις Εθνικές εκλογές. Τα προβλήματα του κλάδου μας και των συναδέλφων δεν περιμένουν .

Η έλλειψη σεβασμού των θεσμοθετημένων διαδικασιών λειτουργίας του φορέα μας δε μπορεί να συνεχιστεί. Υπενθυμίζουμε το πρωτοφανές γεγονός της απόκρυψης από τον νυν πρόεδρο της παραίτησής του από το αξίωμα, με έγγραφό  του που κατατέθηκε   στο Πρωτοδικείο Ρόδου στις 18-06-2019 (προκειμένου να συμμετάσχει ως υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου στις Εθνικές Εκλογές του Ιουλίου)  για το οποίο λάβαμε γνώση  μία εβδομάδα αργότερα (25-06-2019)  με fax  από το Πρωτοδικείο Ρόδου”.