Συνεχείς αφίξεις αλλοδαπών στα νησιά της Δωδεκανήσου

Συνολικά 45 αλλοδαποί εντοπίστηκαν σε Καστελόριζο, Κω και Σύμη το Σαββατοκύριακο, προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια.

Ειδικότερα, το πρωί του περασμένου Σαββάτου 19 Οκτωβρίου, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Γεωργίου της Σύμης, 26 αλλοδαπούς.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σύμης.

Αλλά και στην Κω, προχθές τα ξημερώματα πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019», εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή  «ΨΑΛΙΔΙ», φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο, στην οποία επέβαιναν 11 άτομα.

Και σε αυτή την περίπτωση, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των 11 αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.  
Τέλος, 8 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και διασώθηκαν προχθές τα ξημερώματα, από, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε βραχώδη περιοχή της νήσου Στρογγυλή, στο Καστελόριζο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των 8 αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μεγίστης. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης.