Έπραξε σοφά η διοίκηση του Διαγόρα

Η διοίκηση του Διαγόρα αποφάσισε το αυτονόητο ενόψει του δύσκολου εντός έδρας αγώνα της Κυριακής με την Καλαμάτα.

Να μην δώσει εισιτήρια δηλαδή στους φιλοξενούμενους. Σε ένα παιχνίδι που …μυρίζει μπαρούτι, λόγω των όσων έγιναν πέρσι μεταξύ των οπαδών και κόστισαν την τιμωρία στην ομάδα της περιοχής μας, η διοίκηση ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να ρισκάρει.

Πόσω μάλλον τώρα, που δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των πλαστικών καθισμάτων και άρα δεν θα ανοίξουν οι υπόλοιπες θύρες του Σταδίου πλην της σκεπαστής (θα γίνει μια εξαίρεση για τη θύρα 6 στην οποία θα μπουν καθίσματα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι οργανωμένοι φίλοι του Διαγόρα).

Φανταστείτε δηλαδή να έδινε εισιτήρια ο Διαγόρας και να καθόντουσαν οι Καλαματιανοί στην εξέδρα των επισήμων! Αυτά τα πράγματα όπως αντιλαμβάνεται κανείς, δεν γίνονται. Πολύ ορθά και σοφά λοιπόν έπραξε η διοίκηση των «κυανέρυθρων» τη δεδομένη χρονική στιγμή. Από εκεί και πέρα, στα καθαρά αγωνιστικά, το παιχνίδι ασφαλώς και είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον Διαγόρα.

Είναι από τις αναμετρήσεις που μπορούν να δώσουν άλλη ώθηση στην ομάδα που θα κερδίσει ενόψει της συνέχειας. Αν η ομάδα του Πέτρου Ρουτζιέρη τα καταφέρει, είναι δεδομένο ότι θα αποκτήσει άλλη δυναμική καθώς θα έχει κερδίσει την πρωτοπόρο και επιπρόσθετα στα τρία παιχνίδια θα «μετράει» δυο νίκες εντός και μια ισοπαλία εκτός, στην έδρα μάλιστα μιας ομάδας που πριν το μεταξύ τους παιχνίδι ήταν επίσης στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεν είναι και λίγο.

Όπως εύκολα λοιπόν μπορεί να αντιληφθεί κανείς, ο αγώνας με την Καλαμάτα είναι ένα παιχνίδι, που τηρουμένων των αναλογιών μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο και για τη μετέπειτα πορεία του «γηραιού» στη Football League και αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολικό παρά το ότι είναι ακόμα νωρίς.

Για τον λόγο αυτό, οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα και να «χτυπήσουν» την Καλαμάτα εκεί που πραγματικά πονάει. Ο Πέτρος Ρουτζιέρης που πάντα θέλει να είναι προετοιμασμένος για το τι θα αντιμετωπίσει, έχει ήδη συγκεντρώσει πολλές πληροφορίες για τον τρόπο παιχνιδιού της Καλαμάτας και γνωρίζει πως πρέπει να αντιμετωπιστεί. Το σίγουρο είναι ότι ο Διαγόρας θα «κατέβει» με πολύ πάθος και καλή διάθεση θέλοντας να στείλει το μήνυμα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το άγχος θα το έχει η Καλαμάτα η οποία θα προσπαθήσει να σταθεί όρθια απέναντι στην ομάδα που πέρσι της είχε χαλάσει τα σχέδια έστω και προσωρινά…

Δραγάτης Δημήτρης