Ανταλλαγή επιστολών για το Εργασιακό...

Τη δική του απάντηση στην πρόσφατη επιστολή που απέστειλε η ομάδα μπάσκετ του Διγενή μέσω της οποίας ενημερώνει για την αποχώρηση της από το Εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ, δίνει ο διευθυντής του «Ροδίων Άθλησις», Γιώργος Τριχιάς και είμαι η ακόλουθη:

«Αγαπητοί κύριοι.
Πρωτόγνωρη κατάπληξη προκάλεσε -σε εμένα και σε όσους σέβονται ουσιαστικά τις αρχές και τα ιδεώδη τού αθλητισμού- η ανάγνωση μιας ανυπόγραφης επιστολής-διαμαρτυρίας που αναρτήθηκε σε δύο αθλητικά sites κατά τού αθλητικού σωματείου «Ροδίων Άθλησις» και συγκεκριμένα κατά τού «5ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ» που διοργανώνεται από το σωματείο.
Η προκείμενη επιστολή, εκτός από τα ψευδή και κακόβουλα σχόλια για τη διοργάνωση του εργασιακού πρωταθλήματος, παρουσιάζει ολοφάνερα χαρακτηριστικά αναξιοπιστίας.

Στην πρώτη ανάρτησή της φαίνεται να προέρχεται από το ιστορικό ποδοσφαιρικό σωματείο «Διγενής Κοσκινού», καθώς διαπιστώνεται και η επωνυμία και το λογότυπο του σωματείου. Όμως, σε ακόλουθες αναρτήσεις τροποποιήθηκε η επωνυμία, με την απαλοιφή της λέξης «Κοσκινού» και τη διατήρηση της λέξης «Διγενής», και αφαιρέθηκε το λογότυπο του ιστορικού σωματείου.

Και ποιο είναι το αδιάσειστο τεκμήριο της αφερεγγυότητας της επιστολής; Ο «Διγενής Κοσκινού» δεν έχει συμμετάσχει στο εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ που διοργανώνει το «Ροδίων άθλησις». Διαφεύγει της λογικής παράγοντες ενός σωματείου να συνυπογράφουν κατηγορίες για κακομεταχείρισή τους από διοργανώτρια αρχή σε διοργάνωση που δεν έλαβαν μέρος.

Μάλιστα, παράγοντες από τις δύο ομάδες που άνοιξαν την αυλαία τού πρωταθλήματος, την «Διγενής Κοσκινού by Κολλέγιο Ρόδου» και την “Epavlis Café”, έχουν βεβαιώσει για τη σύνταξη της συγκεκριμένης επιστολής την πλήρη άγνοιά τους, ακόμη και τη διαφωνία τους για το περιεχόμενό της.

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν:
Ποιος και για ποιον λόγο έθιξε ένα σωματείο;
Ποιος και για ποιον λόγο παραποίησε την ταυτότητα μίας ομάδας;
Ποιος και για ποιον λόγο εξέθεσε αθλητές;
Ποιος και για ποιον λόγο κατέγραψε αναληθή στοιχεία για μία διοργανώτρια αρχή;
Ποιος και για ποιον λόγο έβαλλε κατά ενός πρωταθλήματος;

Με ή χωρίς απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, το «5ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ» συνεχίζεται, προσφέροντας την ευκαιρία σε συμπολίτες μας να απολαύσουν τη χαρά τού αθλήματος, να καλλιεργήσουν την αυτοπειθαρχία, να ενισχύσουν την ομαδικότητα, να παραδεχθούν τα ίδια σφάλματα, να αναγνωρίσουν την άλλοθεν δυναμική, να πραγματώσουν το ευ αγωνίζεσθαι.

Με εκτίμηση,
Γιώργος Τριχιάς
Διευθυντής αθλητικού σωματείου «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις».

Άμεση ήταν η απάντηση ξανά από τον Διγενή και έχει όπως παρακάτω: 
«Επειδή δε θέλουμε να παίζουμε την κολοκυθιά, σας δηλώνουμε υπεύθυνα ότι η επιστολή που στάλθηκε από την ομάδα «ΔΙΓΕΝΗΣ Κοσκινού by Κολλέγιο» είναι υπαρκτή και συντάχθηκε από κοινού από όλα τα μέλη της ομάδας, τα οποία και φυσικά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον ποδοσφαιρικό Διγενή Κοσκινού! Τα μέλη, λοιπόν, αυτής της ομάδας που από κοινού αποφάσισαν την αποχώρηση από το εργασιακό τουρνουά μπάσκετ του «Ροδίων Άθλησις» και συνέταξαν πάλι από κοινού την επιστολή είναι: Σταυριανάκης Γιώργος (αρχηγός), Φλοκιού Γιώργος, Φωτεινόπουλος Παναγιώτης, Φωτεινής Κυριάκος, Σταυριανάκης Χρήστος, Φάκουλας Στέργος, Δρακιού Γιώργος, Καλογερίδης Παναγιώτης, Αλαχούζος Μάνος, Καραταπάνης Γιάννης, Σωτηρίου Κώστας, Καρακωνσταντής Μιχάλης (προπονητής). Είχαμε κάθε δημοκρατικό δικαίωμα να αποχωρήσουμε από το τουρνουά και εξηγήσαμε τους λόγους που, κατά τη δική μας πλευρά, έπρεπε να αποχωρήσουμε! Καμιά σκοπιμότητα δεν υπάρχει. Καλή τύχη στις υπόλοιπες ομάδες στο τουρνουά, εμείς συνεχίζουμε την πραγματική μας ζωή, κοντά στις οικογένειες και τα παιδιά μας!

Υ.Γ1: Το ρόστερ της ομάδας είναι επίσημα δηλωμένο στη γραμματεία του “Ροδίων Άθλησις”!
Υ.Γ2: Οι περισσότεροι αθλητές ήμασταν πρώην αθλητές της μπασκετικής ομάδας «ΔΙΓΕΝΗΣ Κοσκινού», ο οποίος πλέον δεν υφίσταται ως επίσημο σωματείο!»