Στο εδώλιο Ροδίτης για κλοπή κοσμημάτων από το σπίτι της πρώην γυναίκας του

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων θα καθίσει στις αρχές Νοεμβρίου, 57χρονος κατηγορούμενος για την κλοπή χρυσών κοσμημάτων και χρημάτων από το σπίτι της πρώην συζύγου του, αξίας άνω των 90.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, ο 57χρονος κατηγορείται για υφαίρεση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, και για την υπόθεση αυτή κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου πριν από δύο χρόνια και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή.

Κατά της πρωτόδικης απόφασης ο 57χρονος άσκησε έφεση η οποία και προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 5 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 57χρονος στις 13 Απριλίου 2014 μπήκε στο σπίτι της πρώην συζύγου του, την ώρα που αυτή απουσίαζε και αφαίρεσε μέσα από το χρηματοκιβώτιο δακτυλίδια, μενταγιόν, καδένες, βραχιόλια, ρολόγια κ.α. με πολύτιμες πέτρες και αξίας το κάθε κόσμημα αρκετών χιλιάδων ευρώ. Επίσης κατηγορείται ότι αφαίρεσε  χαρτονομίσματα αξίας 5000 ευρώ και 10.000 δολαρίων Αμερικής. Όλα τα παραπάνω αντικείμενα είναι αξίας 92.800 ευρώ.

Πάντως ο 57χρονος ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου αρνήθηκε την κατηγορία και δήλωσε αθώος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα κοσμήματα και τα τιμαλφή όχι μόνο δεν τα έκλεψε αλλά ήταν δικά του, αφού τα είχε αγοράσει ο ίδιος κατά τη διάρκεια του κοινού τους βίου με χρήματα που αποκόμισε από την εργασία του, ενώ η πρώην σύζυγός του δεν είχε εργασία ώστε να έχει εισοδήματα. Μάλιστα για να τα προφυλάξει τα πήρε από το σπίτι της πρώην συζύγου του ώστε να μην τα πουλήσει και σε καμία περίπτωση δεν τα αφαίρεσε.

Οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν το δικαστήριο το οποίο καταδίκασε τον 57χρονο και ελπίζει πλέον να μειώσει ή και να «εξαφανίσει» την ποινή των δύο ετών φυλάκισης με αναστολή, στο εφετείο.

Συνήγορος υπεράσπισης για τον 57χρονο παραστάθηκε ο κ. Βασίλης Καβουριού, ενώ ως πολιτική αγωγή για λογαριασμό της συζύγου, ο κ. Μανώλης Κουτσούκος.