Αναβλήθηκε η δίκη 31χρονου που κατηγορείται για κλοπή 6.000 ευρώ από τράπεζα

Αναβλήθηκε τελικά για τον Δεκέμβριο από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καρπάθου η εκδίκαση της υπόθεσης 31χρονου που κατηγορείται για την κλοπή ποσού περίπου 6.000 ευρώ από το γραφείο εξυπηρέτησης πελατών της τράπεζας στην Κάσο.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει χθες, ωστόσο το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση ώστε να κληθεί να εμφανιστεί ενώπιόν του εκπρόσωπος της τράπεζας προκειμένου να δηλώσει αν έχει πράγματι ζημιωθεί από την ενέργεια του 31χρονου και αν επιθυμεί την ποινική του δίωξη.

Το περιστατικό είχε συμβεί πριν από έξι χρόνια, ο δράστης είχε συλληφθεί ενώ μέρος των χρημάτων εντοπίστηκαν κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας όπου τα είχε κρύψει ο 31χρονος!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 31χρονος μετέβη από την Κάρπαθο στην Κάσο προκειμένου να συλλέξει σίδερα. Κατά την παραμονή του εκεί, στις 27 Μαρτίου 2013, πήγε στο κατάστημα εμπορίας τροφίμων μέσα στο οποίο στεγάζονταν και το γραφείο εξυπηρέτησης πελατών της τράπεζας. Χωρίς να γίνει αντιληπτός ο 31χρονος φέρεται να άνοιξε μία από τις πόρτες του καταστήματος από την οποία και κατάφερε να εισέλθει στο κτήριο, την επόμενη μέρα, τα ξημερώματα όταν επέστρεψε για να ολοκληρώσει τη … δουλειά του.

Στη συνέχεια μπήκε στο γραφείο της τράπεζας και αφού παραβίασε συρτάρι του εν λόγω γραφείου αφαίρεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό των 6000 ευρώ.

Ο δράστης εντοπίστηκε στις 28 Μαρτίου 2013 το πρωί και μάλιστα υπέδειξε στους αστυνομικούς το χρηματικό ποσό των 3.470 ευρώ, το οποίο είχε κρύψει κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας του. Ο 31χρονος είχε συλληφθεί, ενώ το χρηματικό ποσό που βρέθηκε κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον υπεύθυνο.

Ο 31χρονος είχε ισχυριστεί ότι μόνο αυτά τα χρήματα αφαίρεσε από το γραφείο.

Σε βάρος του συλληφθέντος, ο οποίος εξεταζόμενος παραδέχτηκε την πράξη του, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Κώστας Διακονής.