Συμμετέχουν στην απεργία οι εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Οι Σύλλογοι των υπαλλήλων του δήμου της Ρόδου συμμετέχουν στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξαν οι Ομοσπονδίες τους, σήμερα Τετάρτη 23 και αύριο Πέμπτη 24 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιήσουν τόσο γενική συνέλευση όσο και συγκέντρωση στην πλατεία δημαρχείου.

Καταρχήν, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο  του Συλλόγου Μονίμων υπαλλήλων του δήμου της Ρόδου σήμερα το πρωί θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στην αίθουσα του Ροδινιού όπου και θα θέσουν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Όσο αφορά στην Ένωση εργατοεπιστημονικού προσωπικού στον δήμο Ρόδου και τις Επιχειρήσεις του, που περιλαμβάνει βέβαια και την καθαριότητα, το πράσινο κτλ. και αριθμεί περί τους 170 υπαλλήλους, χθες πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της και αποφασίστηκε ότι συντάσσεται με την Ομοσπονδία τους, συμμετέχει στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση και αύριο, Πέμπτη, στις 10:00 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση μπροστά από το δημαρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απέναντι στο άρθρο 179 του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου, καθώς θεωρεί ότι διευκολύνει τους δημάρχους να ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.