Έπεσε η αυλαία του 4ου Φεστιβάλ «Treasure of Hellas» στη Ρόδο

Στις 19 Οκτωβρίου έπεσε η αυλαία του 4ου Φεστιβάλ “Treasure of Hellas” με ένα εντυπωσιακό μεγάλο φινάλε στο γκαλά που έγινε στο Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” στη Μεσαιωνική Τάφρο.

 Για μια ακόμα χρονιά σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το καλλιτεχνικό κοινό της Ρόδου το αγκάλιασε με την παρουσία του σε όλες τις εκδηλώσεις, από την τελετή έναρξης και τους καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, μέχρι το κλείσιμο στο γκαλά που παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών βρέθηκαν εκεί και απόλαυσαν μια φαντασμαγορική παράσταση μιούζικαλ, με 26 σύνολα από την Ελλάδα, τη Ρωσία, το Καζακστάν και τη Φιλανδία που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια παράσταση που διήρκεσε 2 ώρες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κύριοι Κάλλιστος Διακογεωργίου Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού και Κων/νος Ταρασλιάς Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης-Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πολιτιστική και καλλιτεχνική αξία του φεστιβάλ και την επιθυμία τους να καθιερωθεί πλέον ως ένας θεσμός στα καλλιτεχνικά δρώμενα του νησιού.

Ακολούθησε στις 20/10 η Τελετή λήξης και η απονομή διπλωμάτων με ένα μεγάλο πάρτι στο Colorado club.

Το “Treasure of Hellas” καθιερώνεται χρόνο με το χρόνο ως ένα  μεγάλο πολιτιστικό γεγονός αλλά και ως μια σημαντική εκπαιδευτική δράση, αφού τα υψηλού επιπέδου μαθήματα master classes που πραγματοποιήθηκαν και φέτος από Ρώσους και Έλληνες καταξιωμένους καλλιτέχνες και δασκάλους, παρακολούθησαν παιδιά και από τις τοπικές σχολές χορού, βιώνοντας έτσι μια μοναδική ευκαιρία εξοικείωσης, ανταλλαγής, συζήτησης σε ένα κλίμα κατανόησης και σεβασμού για άλλους πολιτισμούς και διαφορετικές κουλτούρες.

Να μην ξεχνάμε όμως ότι το Φεστιβάλ συγχρόνως συμβάλλει και στον θεματικό τουρισμό του νησιού, αφού σε μια χαμηλή τουριστική περίοδο στα τέλη του Οκτώβρη, βρέθηκαν και κυκλοφόρησαν για μια εβδομάδα στη Ρόδο, 330 Ρώσοι νέοι και νέες με τους συνοδούς και τους δασκάλους τους.  

Η Ακαδημία Τεχνών και Εκπαιδευτικών Καινοτομιών Μόσχας και η  Διευθύντριάς της κυρία  Βικτώρια  Ρίλλε, ευχαριστεί την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  που για μια ακόμα χρονιά είναι συνδιοργανωτής του φεστιβάλ και τον κύριο Κάλλιστο Διακογεωργίου για τη συνεχή φροντίδα και παρουσία του, τον Δήμο Ρόδου και τον ΔΟΠΑΡ, όπου με πρωτοβουλία του απερχόμενου αντιδημάρχου κ. Τέρη  Χατζηιωάννου ξεκίνησαν αυτό το φεστιβάλ στη Ρόδο και φυσικά τον νέο Αντιδήμαρχο κ. Κων/νο Ταρασλιά, ο οποίος άμεσα αναγνώρισε την αξία και την προοπτική αυτής της δράσης και διαβεβαίωσε για τη συνεχή υποστήριξή της από τον Δήμο Ρόδου και από τον ΔΟΠΑΡ.

Ευχαριστεί επίσης το Υπουργείο Πολιτισμού Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, την κα Μαρία Γιορδαμνή και τον πολιτιστικό σύλλογο «Τερψιχόρη» που επιμελήθηκε την τελετή έναρξης και ανέλαβε την οργάνωση  των συμμετεχόντων  της Ρόδου, το Μουσικό Σχολείο για τη  συμμετοχή και συμπαράσταση, το Ωδείο Κορέλλι, καθώς και όλες τις σχολές χορού που έλαβαν μέρος: «Σχολή Χορού Έλλης Παρασκευά», «Σχολή Χορού Μαρίας Μάρκου Βελιδάκη», «Star Light Academy», «Χορόσπιτο» και τέλος τη «Σχολή Χορού Βίκυς Φερδεκλή», που βοήθησε επίσης στην τελετή έναρξης.