Ο σχεδιασμός για τους τοπικούς αγώνες στίβου

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2020 στον στίβο έχει ξεκινήσει να καταρτίζεται από την ΕΑΣ Δωδεκανήσου και είναι σίγουρο πως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού κάθε χρόνο προστίθενται και νέοι αγώνες στο κομμάτι κυρίως των αποστάσεων.

Εκτός από τα διασυλλογικά πρωταθλήματα σε κάθε κατηγορία ως υποχρεωτικά να διεξαχθούν βάσει της οδηγίας του ΣΕΓΑΣ, πρόκειται να διοργανωθούν κι αρκετοί αναπτυξιακοί αγώνες.

Η ΕΑΣ θέλει να δώσει πρωτοβουλία στα σωματεία και κατόπιν συνεννοήσεως μεταξύ τους να διοργανώνουν συναντήσεις ακόμα και για τις μικρές ηλικίες, γι’ αθλητές-αθλήτριες από έξι ετών.

Οι διοργανώσεις αυτές θα γίνονται αφού πάρουν την άδεια από την Ένωση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και τα προηγούμενα χρόνια στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» αρκετές ήταν οι φορές που έγιναν αυτές οι συναντήσεις για το καλό της ανάπτυξης και της ανάδειξης των ταλέντων από την περιοχή μας.
Μεγάλο μέρος των αγώνων και το 2020 ωστόσο θα έχουν αυτοί των αποστάσεων, αφού οι δρομείς από τη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου τους «αγκάλιασαν» τα προηγούμενα χρόνια κι έδειξαν ότι αξίζει να συνεχιστούν.

Έτσι λοιπόν, τον Απρίλιο θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος Ρόδου παράλληλα με ημιμαραθώνιο και αγώνες 5 και 10χλμ., ενώ τον Οκτώβριο η πόλη θα φιλοξενήσει το Run Greece, επίσης με αποστάσεις 5 και 10χλμ., όπως επίσης και τον αγώνα 1000μ. για παιδιά δημοτικών σχολείων.

Τον Μάρτιο θα γίνει για τέταρτη χρονιά ο αγώνας ορεινού δρόμου στον Προφήτη Ηλία σε μια υπέροχη διαδρομή, ενώ στο καλεντάρι αναμένεται να ενταχθεί και ο αγώνας 10χλμ. του Ανταίου στην Κρεμαστή, που έγινε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο και είχε πάρα πολλές συμμετοχές. Πλάνα υπάρχουν επίσης για τη διοργάνωση και νυχτερινού αγώνα δρόμου, όπως γίνονται σε άλλες περιοχές της χώρας μας και είναι αρκετά δημοφιλείς. 

Πέραν των παραπάνω που αφορούν καθαρά το καλεντάρι, η ΕΑΣ είναι επιφορτισμένη πια από ‘δω και στο εξής να εκδίδει δελτία για παιδιά από 6 έως 11 ετών, σύμφωνα με την οδηγία του ΣΕΓΑΣ.  Αυτά δεν θα εκδίδονται πια από την ομοσπονδία κι έτσι θα υπάρχει μια σαφής εικόνα για τον αριθμό των παιδιών αυτών των ηλικιών στους συλλόγους μας, ενώ με βάση αυτό θα διοργανώνονται οι αγώνες αυτών των κατηγοριών. Μέσα από τα Kids Athletics και τα Mini Athletics Games τα προηγούμενα χρόνια οι σύλλογοί μας έδειξαν τη δουλειά τους στο πλαίσιο αυτό της ανάπτυξης, αξίζοντας αυτούς τους αγώνες και με το παραπάνω.