Δεν κατάφερε να εκλεγεί ο Καλύμνιος Γ. Κάννης στο καναδικό κοινοβούλιο

Δεν τα κατάφερε ο Καλύμνιος Γιάννης Κάννης που κατήλθε ως ανεξάρτητος να εκλεγεί στο καναδικό Κοινοβούλιο στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 στον Καναδά.

Ο Καλυμνιακής  καταγωγής Γιάννης Κάννης δεν τα βρήκε με το κόμμα των Φιλελευθέρων  του Πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό στο οποίο ανήκε και κατέβηκε ως ανεξάρτητος στην περιφέρεια του κεντρικού Scarborough στο Τορόντο.

Με μία πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία, με μία εμπειρία αρκετών προεκλογικών μαχών και με τη στήριξη των Ελλήνων της περιοχής, ο Γιάννης Κάννης διεκδίκησε  με αξιώσεις την επανεκλογή  του στο αξίωμα του βουλευτή.  

Όμως δεν τα κατάφερε αφού η αντίπαλός του Πακιστανικής καταγωγής υποψήφια με το κόμμα των Φιλελευθέρων, με τη βοήθεια του Μουσουλμανικό στοιχείου που είναι  αυξημένο στην περιοχή εξελέγη και κατέλαβε τη μοναδική έδρα.

Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης Κάννης εκλέχτηκε για πρώτη φoρά βουλευτής πριν από 26 χρόνια στις 25 Οκτωβρίου 1993.  Επανεξελέγη χωρίς διακοπή και με αυξανόμενα ποσοστά το 1997, 2000, 2004, 2006 και 2008. Όλα αυτά τα χρόνια εκλεγόταν στην περιφέρεια του κεντρικού Scarborough στο Τορόντο.

Επίσης διετέλεσε υφυπουργός Βιομηχανίας, επί υπουργίας του John Manley και Brian Tobin.