Μουσικό Σχολείο Ρόδου: Δράσεις από την πρώτη σχολική ημέρα!

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, από την έναρξη του σχολικού έτους, μετά από συνεχόμενες  προσκλήσεις και με τη θερμή υποστήριξη τόσο του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παπαδομαρκάκη Ιωάννη όσο και  της συντονίστριας εκπαιδευτικού έργου μουσικής κ. Τσιμπούρη Θεοδώρας, συμμετείχε σε πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων.

Μία από τις κορυφαίες συμμετοχές, ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε  στις αρχές  Σεπτεμβρίου: Η ΚΔ΄ Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων, όπου συμμετείχε ως  έφηβος βουλευτής ένας εκπρόσωπος  της ομάδας συμμετοχικής δράσης των  μαθητών/τριών   που κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς μελέτησε και εμβάθυνε στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επίσης,  το Μουσικό Σχολείο Ρόδου συμμετείχε στην έναρξη του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Προσομοίωσης MRC Rhodes που πραγματοποιήθηκε στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στο Run Greece και  στη διοργάνωση Historica που αφορά το άθλημα της ποδηλασίας.

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου επισκέφθηκε μέλη του ελληνογερμανικού συλλόγου «Τερψιχόρη» με τα οποία πραγματοποίησαν κοινή  συναυλία στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου, καθώς και Εθελοντές Διασώστες Ρόδου, οι οποίοι, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καρδιάς έκαναν στους μαθητές/τριες επίδειξη πρώτων βοηθειών.

Στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης «Treasure of Hellas» που συνδιοργανώνεται από την Ακαδημία Τεχνών και Καινοτομίας της Μόσχας και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπήρξε πλήθος συμμετοχών κλασικής, λαϊκής και τζαζ μουσικής, κατακτώντας πολλά βραβεία στο διαγωνιστικό μέρος.

Τέλος,  με πρωτοβουλία του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, παραδόθηκαν σχολικά είδη στο κοινωνικό παντοπωλείο, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη συνεχή προσπάθεια όλων να καλλιεργηθούν τις αρετές της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης  στους αυριανούς πολίτες της χώρας μας.

“Με τις παραπάνω δράσεις και συμμετοχές, είμαστε βέβαιοι πως οι μαθητές και οι μαθήτριές μας αποκτούν δεξιότητες και εμπειρίες που θα τους φανούν εξαιρετικά χρήσιμες στη μετέπειτα καλλιτεχνική και κοινωνική τους πορεία, δημιουργώντας πολίτες ευαίσθητους και κοινωνικά ενεργούς” σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Μουσικό Σχολείο Ρόδου.