Οι διαιτητές είναι τα… μάτια της Πειθαρχικής στα γήπεδα…

Ένα από τα σημαντικά αλλά και πιο διαχρονικά «προβλήματα» που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Δωδεκανήσου είναι ο τρόπος με τον οποίο οι διαιτητές γράφουν στο φύλλο αγώνα τις παρατηρήσεις τους.

Δυστυχώς υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που πέρα από τη σύνταξη η οποία είναι ελλιπέστατη, δεν αποτυπώνεται σωστά και έτσι όπως πρέπει ανάλογα και με τα γεγονότα που έχουν συμβεί στην πραγματικότητα. 

Αλλιώς έχουν συμβεί και διαφορετικά παρουσιάζονται στο φύλλο αγώνα με αποτέλεσμα να υπάρχουν κατά καιρούς και «άδικες» αποφάσεις σε βάρος ομάδων και παραγόντων. Δεν είναι υπερβολικό να αναφέρουμε ότι τα μέλη της Πειθαρχικής έρχονται πολλές φορές σε δύσκολη θέση πριν λάβουν την κατάλληλη και πιο δίκαιη απόφαση.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να αποτυπώνονται σωστά στο χαρτί τα γεγονότα καθώς βάσει των αναγραφόμενων στο φύλλο αγώνα βγαίνουν ακολούθως οι ποινές.

Όλοι οι διαιτητές θα πρέπει να καταλάβουν ότι εκτός από το ότι είναι στο γήπεδο για να διεκπεραιώσουν σωστά ένα παιχνίδι, αποτελούν και τα … «μάτια» της Πειθαρχικής Επιτροπής προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Πρέπει λοιπόν μπαίνοντας στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα, να ηρεμήσουν, να «καθαρίσουν» το μυαλό τους, να κλείσουν τα αυτιά τους στο τι λέγεται δεξιά και αριστερά και να γράψουν αυτό που πραγματικά είδαν.

Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Είναι κάτι που πρέπει να δει με μεγάλη προσοχή και ο Σύνδεσμος Διαιτητών κάνοντας αν χρειαστεί ακόμα και ειδικά σεμινάρια στους διαιτητές για το πώς πρέπει να γράφουν.

Όπως έχουμε γράψει και άλλη φορά, το να είσαι διαιτητής δεν είναι απλό πράγμα αλλά πολύ σύνθετο. Δεν φτάνει μόνο να είσαι γυμνασμένος και να ξέρεις τον κανονισμό. Πρέπει να μπορείς να τον εφαρμόζεις κιόλας με τέτοιο τρόπο που θα αποδίδει δικαιοσύνη.

Αυτά για την ώρα για το συγκεκριμένο θέμα. Καλή σας ημέρα…

Δραγάτης Δημήτρης