Δυνατή η παρουσία του Ροδήλιου στο «Six Days of Rhodes»

Πολύ καλή παρουσία είχαν οι αθλητές του Ροδήλιου που συμμετείχαν στο «Six Days of Rhodes» το οποίο και φιλοξενήθηκε στο ποδηλατοδρόμιο του σταδίου «Διαγόρας» πριν κάποιες μέρες. Για το λόγο αυτό ο σύλλογος από τη Ρόδο εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τη συγκεκριμένη διοργάνωση:

«Συναρπαστικό φινάλε στο «Six Days of Rhodes». Έναν εκπληκτικό αγώνα Madison, 60 στροφών, με τον οποίο ολοκληρώθηκε ο τριήμερος αγώνας, απόλαυσαν οι θεατές, ένα αγώνισμα που τους κράτησε την αγωνία ψηλά, μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Θρίαμβος! Μια λέξη μόνο μπορεί να χαρακτηρίσει όσα πέτυχαν οι αθλητές της ομάδας RODOS Palace, με τους αθλητές Καρατσιβή (Π.Γ.Σ. Λάρισας)- Παπασταματάκη (Ροδήλιος Π.Ο. Ρόδου) να κατακτούν την πρώτη θέση, στη γενική βαθμολογία του αγώνα, κλείνοντας στροφή το κυρίως γκρουπ του αγώνα.

Στο προτελευταίο αγώνισμα, τον αγώνα élimination, νικητές και στις 2 σειρές ήταν οι ποδηλάτες του Rodilios Juniors, Σταμάτης Σαββακης και Ιάκωβος Κούρος, αντίστοιχα:

Η τελική κατάταξη (6 αγωνίσματα):
1. RODOS Palace (Καρατσιβής - Παπασταματάκης) 233 γύροι - 85 πόντοι
2. WATERPARK (Ράπτης - Χριστόπουλος) 233 γύροι– 63 πόντοι
3. IOANNIDIS Hotels (Τούντας - Τσιάντος) 233 γύροι - 47 πόντοι
4. ARISTON Ltd (Δράκος - Σταυρακάκης) 232 γύροι - 53 πόντοι
5. RODILIOS Juniors (Κούρος - Σαββάκης) 231 γύροι - 58 πόντοι
6. ATALANTI Hotels (Μαυριγιαννάκης - Πατεράκης) 228γύροι– 32πόντοι
7. REGNUM LEONES (Μάντης - Χατζηαγγελάκης) 226 γύροι - 9 πόντοι
8. LUXOLOGY (Μπούσδρας - Παπαδογιώργης) 223 γύροι - 13 πόντοι.

Παρά την εξαιρετική παρουσία των αθλητών μας είμαστε αναγκασμένοι να επισημάνουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά των διοργανωτών του αγώνα. Δυστυχώς σε ένα διασυλλογικό αγώνα που είχε την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας οι διοργανωτές  ήταν ανένδοτοι και δεν επέτρεπαν στο δεύτερο ζευγάρι των αθλητών που δηλώσαμε να αγωνιστεί. Οι διοργανωτές ήθελαν να πράττουν κατά το δοκούν και να παίξουν με σκοπιμότητες οι οποίες δεν  στάθηκαν αρκετές να ανατρέψουν το τελικό αποτέλεσμα.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν και οι μικροί αθλητές της ομάδας «Ροδήλιος», στους αναπτυξιακούς αγώνες οι οποίοι διακρίθηκαν στις περισσότερες κατηγορίες. Η προπόνηση, η σοβαρότητα και η προετοιμασία φέρνουν τα ανάλογα αποτελέσματα.»

Η απάντηση των διοργανωτών στον Ροδήλιο
Απάντηση απέστειλαν οι διοργανωτές του «Six Days of Rhodes», υπογραφόμενη από τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο σχετικά με την αναφορά του Ροδήλιου σε μη έγκριση συμμετοχής αθλητών του στους διασυλλογικούς αγώνες:

«Σε απάντηση δημοσιεύματος στη σελίδα γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης του σωματείου Ροδήλιος Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου, σχετικά με τη συμμετοχή των αθλητών του στους αγώνες, και την άποψή του, περί απαράδεκτης στάσης των διοργανωτών απέναντί του, ως διευθυντής αγώνα, όπως οριστικά από τα σωματεία – διοργανωτές ΑΣΡ Έλαφος και ΑΟ Θησέας, έχω να αναφέρω τα ακόλουθα:

Καταρχάς ευχαριστώ τόσο το σωματείο Ροδήλιος, όσο και τα υπόλοιπα σωματεία, Ροδιακά (Διαγόρας, Ανταίος, Άθλος, Ιβίσκος, Έλαφος) και μη (Τάλως Χανίων, ΠΓΣ Λάρισας, ΠΟ Βόλος, ΠΟ Τρίπολης, Θησέας Αθηνών) σωματεία για την τιμή που μας έκαναν να συμμετέχουν, και την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε ένα νέο θεαματικό εγχείρημα, που πραγματοποιήσαμε. Ακόμα, εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στους νικητές όλων των αγωνισμάτων όλων των κατηγοριών, είκοσι ένα συνολικά αγωνίσματα, που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο που διεξήχθησαν οι αγώνες, με τη  συμμετοχή 70 και πλέον αθλητών.

Οι όροι του Τεχνικού Οδηγού των αγώνων, οι οποίοι βασίζονται στους διεθνείς και εθνικούς κανονισμούς της ποδηλασίας (όσον αφορά τα αγωνίσματα ποδηλασίας σε πίστα και ειδικότερα στο six-day) τηρήθηκαν επακριβώς και με ευλάβεια. Αυτό αποδεικνύεται τόσο από τα αντίστοιχα άρθρα των Κανονισμών, όσο και από τη σχετική άδεια, που μας χορηγήθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Πιο συγκεκριμένα οι κανονισμοί του αγωνίσματος Six-Day δίνουν την αποκλειστική επιλογή τόσο των αθλητών που συμμετέχουν όσο και των στολών (αθλητικών εμφανίσεων) που χρησιμοποιούν αυτοί, στον διοργανωτή του αγώνα.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος κανονισμός αναφερόταν στους όρους του τεχνικού οδηγού του αγώνα, τον οποίο οι συμμετέχοντες με τη δήλωση συμμετοχής τους, αποδέχονται όπως ακριβώς έχει συνταχθεί και έχει λάβει τη σχετική άδεια.

Πράγματι δημιουργήθηκε μια παρεξήγηση σχετικά με τη συμμετοχή της εφηβικής ομάδας του Ροδήλιου, η οποία λύθηκε άμεσα. Ο λόγος ήταν ότι η αρχική πρόβλεψη της οργανωτικής επιτροπής ήταν για τη συμμετοχή επτά ομάδων, για τις οποίες είχαμε ήδη φροντίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια, προκειμένου οι ποδηλάτες να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι πριν και κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους.

Όταν όμως στην πορεία διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια ακόμα που ενδιαφέρεται να συμμετέχει και μάλιστα είναι και αμιγώς Ροδιακή, παρά την οργανωτική αναστάτωση, που μας προκάλεσε μια επιπλέον συμμετοχή, την αντιμετωπίσαμε εγκαίρως και καταφέραμε σε διάστημα μόλις ολίγων ωρών να διευθετήσουμε τις οργανωτικές λεπτομέρειες και τελικά να δεχτούμε την επί ίσοις όροις συμμετοχή της ομάδας αυτής.

Η φράση απαράδεκτη συμπεριφορά δεν συνάδει με τα αθλητικά ιδεώδη ούτε εκφράζει την πραγματική εικόνα τόσο του αγώνα, όσο και του παρασκηνίου, το οποίο και αναφέρεται στο δημοσίευμα. Ο δε χαρακτηρισμός ...ανένδοτοι... κάθε άλλο παρά αληθής είναι και αυτό αποδεικνύεται από την τελική συμμετοχή της ομάδας Rodilios Juniors, η οποία μάλιστα έκανε την παρουσία της ιδιαίτερα αισθητή και ικανοποίησε τόσο τους εκατοντάδες φιλάθλους που παρακολούθησαν τους αγώνες, όσο και εμάς ως διοργανωτές.

Το αγώνισμα της ποδηλασίας, Six-Day διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Ποδηλασίας, και είναι προφανές ότι την πρώτη φορά, η προσαρμογή του από το εξωτερικό, όπου αντίστοιχες εκδηλώσεις διεξάγονται επί δεκαετίες, ενδέχεται να μην επιτευχθεί στο απόλυτο όσον αφορά τα ελληνικά δεδομένα. Κάποια λάθη ή ελλείψεις ή προβληματισμοί που διαπιστώθηκαν είναι ο οδηγός μας για να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση την επόμενη χρονιά ακόμα πιο καλή.

Τέλος, ο Ροδήλιος ποδηλατικός όμιλος Ρόδου, είναι και αυτός ένα αθλητικό σωματείο με αρκετές και πετυχημένες διοργανώσεις, και θα έπρεπε να δείχνει μεγαλύτερη κατανόηση σε οργανωτικά προβλήματα, που ενδεχομένως και ο ίδιος να έχει αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν, και να μην προβαίνει σε δηλώσεις, που στρεβλώνουν την αληθινή εικόνα του αγώνα.

Σε γενικές γραμμές η διοργάνωση στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία, στην οποία συνέβαλαν όλοι και κυρίως οι ίδιοι πρωταγωνιστές δηλαδή οι ποδηλάτες. Η εντύπωση που άφησε σε συμμετέχοντες, φιλάθλους αλλά και στην οργανωτική επιτροπή ήταν τέτοια, που μας επιτρέπει την επόμενη χρονιά να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο το επίπεδο της διοργάνωσης, που πραγματικά δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από αντίστοιχες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λαμβάνοντας υπόψη ότι διεξάγεται σε ένα μέρος απόλυτα συνδεμένο τόσο με την τουριστική προβολή της χώρας, όσο και με τα αθλητικά ιδεώδη!!!

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
- Διευθυντής Αγώνα Six-day of Rhodes
- Κομισάριος της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας
- Μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Ο. Ποδηλασίας”.