Συνάντηση του δημάρχου Κάσου με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Συνάντηση του δημάρχου Κάσου με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Συνάντηση του δημάρχου Κάσου με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 253 ΦΟΡΕΣ

Ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη στο Υπουργείο στον Πειραιά.

Στη συνάντηση μεταξύ των άλλων ήταν παρόντες ο σύμβουλος του Υπουργού κ. Γραβάνης, ο δημοτικός σύμβουλος της Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Ντίνος Ζάχαρης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακού Παροικιακού Σωματίου Αθηνών-Πειραιά κ. Γιάννης Φραγκούλης.

Ο Δήμαρχος παρέδωσε υπόμνημα στον Υπουργό στο οποίο αναγράφονται τα αιτήματα που αφορούν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες του νήσου και πιο συγκεκριμένα:

α) Την επιμήκυνση κατά (1) ένα μήνα του επιδοτούμενου δρομολογίου Ηρακλείου -Σητείας - Κάσου - Πηγάδια Καρπάθου - Διαφάνι - Χάλκης - Ρόδου και επιστροφή ένα (1) δρομολόγιο τη βδομάδα από αρχές Ιουνίου μέχρι αρχές Οκτωβρίου γιατί υπάρχει η εκτίμηση ότι θα υπάρχει κίνηση καθ’ όλη την περίοδο. Η Κρήτη αποτελεί για την Κάσο και την Κάρπαθο, το εμπορικό, εκπαιδευτικό και υγειονομικό κέντρο.

β) Το επιδοτούμενο δρομολόγιο Ρόδος- Καρπάθος - Κάσος - Ρόδος (1) ένα δρομολόγιο τη βδομάδα ή εναλλακτικά να εκτελείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο για τους (9) εννέα μήνες προς Κάσο. Επισημαίνεται ότι το εν λόγω δρομολόγιο εκτελείται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μέχρι την Κάρπαθο.

γ) Αλλαγή των δρομολογίων των πλοίων προς τη Ρόδο, επειδή υπάρχουν από Κάρπαθο και Κάσο δύο αναχωρήσεις σχεδόν την ίδια ώρα και την ίδια ημέρα (Τετάρτη) προς τον ίδιο προορισμό Ρόδο.

Ο Υπουργός έκανε άμεσα αποδεκτό το πρώτο αίτημα, ενώ τα άλλα δύο θα εξεταστούν σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες εταιρείες.

Διαβάστε ακόμη

Έναρξη εργασιών του έργου «Πλακοστρώσεις Η.Ν. Κάσου»

Ψήφισμα για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της Κάσου

Δράσεις προληπτικής ιατρικής στην Η.Ν. Κάσο

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στο Ευγενίδειο ίδρυμα για την Κασιώτικη Ναυτιλία

Τέσσερις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρ.Ν. Κάσου

H Kάσος τιμά τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμά της

Κάσος: Το διήμερο εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του νησιού

Ανακοίνωση της παράταξης "Μαζί για την Κάσο" για τον αδόκητο θάνατο συμπολίτη τους