Με την διοίκηση του Ελληνικού Κτηματολογίου είχε συνάντηση στην Αθήνα ο Ιωάννης Παππάς

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παππάς αναφέρει τα εξής:

Ο κ. Παππάς επισκέφτηκε εκτάκτως σήμερα την έδρα της εταιρίας «Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε» ,προκειμένου να ενημερώσει για την σοβαρή κατάσταση που επικρατεί στο κτηματολόγιο Ρόδου και να επισημάνει την αναγκαιότητα ομαλοποίησης της λειτουργίας για την προστασία των συναλλαγών.

Στην πολύωρη συνάντηση του με τα στελέχη της εταιρίας και συγκεκριμένα με τον Γεν. Διευθυντή κ. Στ. Κοτσώλη και την κ. Μ. Κασάπη, συζητήθηκε η διαδικασία μετάβασης της υπηρεσίας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην «Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε» που υπόκειται στο Υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, γι αυτό το λόγο ο Βουλευτής επικοινώνησε άμεσα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ.Τσιάρα, προκειμένου να συμβάλλει στην συζήτηση.

Είναι αναγκαία η νομική και τεχνική προετοιμασία των Κτηματολογίων Ρόδου και Κω ,ώστε να ενταχθούν πλήρως στο «Ελληνικό Κτηματολόγιο», καθώς και η μεταγραφή των εκκρεμών πράξεων. Γι αυτό έγινε ο σχεδιασμός των συναντήσεων που θα πραγματοποιήσουν στη Ρόδο τα στελέχη της εταιρείας στις 31/10, όπου θα ζητηθεί η πλήρης στήριξη και συνεισφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου στην διαδικασία.