Συνεργασία του Συλλόγου Αιμοδοτών Ρόδου με την Euromedica

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου, εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρο, Φιλήμονα Νικολάου, τον αντιπρόεδρο, Σπύρο Συρόπουλο, τον γραμματέα, Απόστολο Μίγκα, το μέλος, Αντώνη Νικολάου και με τη συνοδεία του ιατρού Θωμά Σωτρίλλη, εντεταλμένου Υγείας, Πρόνοιας, Κοινωνικής Μέριμνας και Κοινωνικών Παντοπωλείων Δωδεκανήσου, εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συναντήθηκαν σήμερα με τον διοικητικό διευθυντή της ιδιωτικής κλινικής Euromedica, κ. Μιχάλη Τσιγάρο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, παρουσιάστηκαν στη διοίκηση οι δράσεις και οι προοπτικές συνεργασίας με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών.

Διερευνήθηκε η πιθανότητα στήριξης με παρουσία ιατρών της Euromedica της διοργάνωσης ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος 5x5, που διοργανώνει ο Σύλλογος με σκοπό την ενίσχυση των δράσεών του και συμφωνήθηκε η ενημέρωση των εργαζομένων της Euromedica σχετικά με τις ανάγκες τις αιμοδοσίας καθώς και η διοργάνωση αιμοδοσίας από τα μέλη του διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο κ. Τσιγάρος τόνισε την ανανεωμένη πρόθεση της Euromedica να αναλάβει με επαυξημένο ενδιαφέρον τον ρόλο της στους τομείς κοινωνικής ευθύνης.

Ο κ. Σωτρίλλης, από την πλευρά της Περιφέρειας, διαβεβαίωσε την στήριξη προς κάθε ιδιωτικό φορέα που συμβάλλει ποικιλότροπα στην ανάπτυξη της περιοχής και τόνισε την ανάγκη κλίματος εμπιστοσύνης και καλής θέλησης μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων υγείας.

Ο πρόεδρος, και τα μέλη του Δ.Σ. δεσμεύθηκαν για την αμέριστη προσπάθειά του συλλόγου σε ζητήματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε αίμα, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται.

Τέλος, όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων, συμφώνησαν ότι μόνο μέσω ουσιαστικών συνεργειών και συντονισμένων δράσεων, μπορούμε να οραματιζόμαστε αλλαγές στην καλλιέργεια πολιτισμικής ευαισθησίας και εξυπηρέτησης πρακτικών αναγκών κοινωνικής εμβέλειας.