Μήνυμα του I. Παππά για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Σε μήνυμά του για την σημερινή  Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παππάς, αναφέρει τα εξής:

Η 25η Οκτωβρίου είναι μία ημέρα που αφορά όλες τις γυναίκες, αφού είναι αφιερωμένη στον αγώνα τους ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Μία ασθένεια που δεν είναι αθεράπευτη, ωστόσο η αντιμετώπισή της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Αυτό είναι και το μήνυμα αυτής της ημέρας, αλλά και ολόκληρου του Οκτώβρη, που έχει θεσμοθετηθεί ως ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του Μαστού, να επισημάνουμε την σημασία της σωστής πρόληψης και έγκαιρης θεραπείας.

Η ενημέρωση θεωρείται επιβεβλημένη δίνοντας τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερες γυναίκες να ευαισθητοποιηθούν και να μην αμελούν τις αναγκαίες εξετάσεις.

Η πρόληψη παίζει το σημαντικότερο ρόλο στην αντιμετώπιση της ασθένειας. Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές. Είμαστε συνοδοιπόροι στον αγώνα τους και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για την αναβάθμιση του τομέα υγείας των νησιών μας.