Νέα επιστολή του Ροδήλιου  για το «Six Days of Rhodes»

Νέα επιστολή του Ροδήλιου, με την οποία φαίνεται πως κλείνει το… θέμα για ό, τι συνέβη σχετικά με τη συμμετοχή αθλητών του στο «Six Days of Rhodes» και έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της απάντησης των οργανωτών του Six Days of Rhodes καλούμαστε να πάρουμε θέση και να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο.

Η πρόθεσή μας δεν ήταν να ξεκινήσουν πυρά αντιπαραθέσεων, ούτε να εκθέσουμε λάθη της οργάνωσης και του αγώνα, αλλά να σταματήσουν να γίνονται εκδηλώσεις με εμπάθειες.

Τι εννοούμε με αυτό.

Η προκήρυξη του αγώνα αναφέρει για συμμέτοχές 20 ομάδων και 36 αθλητών. Οι συμμετοχές έκλεισαν με 8 ομάδες και 16 αθλητές. Η διοργάνωση για δικούς της λόγους (τους όποιους γνωρίζουμε) αποφάσισε να βγάλει τη μία ομάδα έξω και επέλεξε αυτή να είναι ο Ροδήλιος. 

Στην αντίδρασή μας και με πολλά τηλεφωνήματα η λύση δόθηκε από εξωτερικό παράγοντα και όχι μεταξύ μας όπως θα όφειλαν (αυτό για υπενθύμιση των διοργανωτών ως προς την αναφορά τους για την επίλυση του προβλήματος μέσα σε 2 λεπτά).  

Η ενόχλησή μας είναι γιατί έπρεπε να φτάσουμε σε θεσμικό παράγοντα για να επιλυθεί το πρόβλημα, πρόβλημα που βάσει κανονισμών δεν έπρεπε να δημιουργηθεί αφού όλη η διαδικασία από εμάς ολοκληρώθηκε με βάση την προκήρυξη, την όποια σας επισυνάπτουμε για να εξακριβώσετε όλα τα παραπάνω.

Αντιλαμβανόμαστε και σεβόμαστε κάθε νέα αρχή γιατί έχουμε περάσει και εμείς από αυτή τη διαδρομή αλλά δεν ανεχόμαστε να εισπράττουμε ασέβεια και υποτίμηση των γνώσεών μας στην ποδηλασία και τους κανόνες της, και όπως σωστά αναφέρθηκε ο κ. Κωνσταντόπουλος έχουμε μεγάλη εμπειρία για να εκτεθούμε δημόσια χωρίς να έχουν υπόσταση όλα αυτά που αναφέραμε.

Ο λόγος είναι για να γίνονται αθλητικές προσπάθειέες με διαφάνεια και χωρίς διακρίσεις και προσωπικές αντιπάθειες.

Με κάθε σεβασμό και εκτίμηση,
Ιωάννης Παπασταματάκης
Πρόεδρος ποδηλατικού ομίλου Ροδήλιος