Εισέπραττε τη σύνταξη της πεθαμένης μητέρας του

Κατηγορούμενος ότι ελάμβανε επί έξι χρόνια τη σύνταξη της μητέρας του που είχε πεθάνει, θα καθίσει στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, στην προσεχή του συνεδρίαση, 57χρονος Ροδίτης.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 11 Νοεμβρίου, σε δεύτερο βαθμό, μετά την έφεση που άσκησε κατά της πρωτόδικης απόφασης που έχει εκδοθεί σε βάρος του 57χρονου από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου με την οποία είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η μητέρα του 57χρονου ήταν συνταξιούχος του Δημοσίου και απεβίωσε τον Απρίλιο του 2006. Ωστόσο ο 57χρονος κατηγορείται ότι παρέλειψε να ενημερώσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με αποτέλεσμα τα χρήματα της σύνταξης να συνεχίσουν να κατατίθενται στο λογαριασμό της μητέρας του έως και το τέλος Ιουλίου 2012, κερδίζοντας έτσι το ποσό των περίπου 70.000 ευρώ.

Σε βάρος του κατηγορούμενου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη κατ’ επάγγελμα και τον Απρίλιο του 2019 η υπόθεση εκδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Ιωάννη Χριστοφορίδη, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στον 57χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.