Ο Ρούσσος και η (ποδοσφαιρική) λογική που λέει ότι έπρεπε να βρίσκονταν πολύ ψηλά…

Η είδηση για την μετεγγραφή του Άλμπερτ Ρούσσου στον ΑΕΡΑ μπορώ να πω ότι μου δημιούργησε έντονο προβληματισμό.

Όχι βέβαια σε σχέση με την ομάδα του Αφάντου, αλλά με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή που μετά από αρκετά χρόνια καλείται να παίξει στο τοπικό πρωτάθλημα. Αν δεν κάνω μάλιστα σοβαρό λάθος πρέπει να είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που θα αγωνιστεί στο τοπικό καθώς στο παρελθόν δεν έτυχε ποτέ καθώς από τους νέους του Διαγόρα μεταπήδησε στην πρώτη ομάδα που ήταν σε Εθνική Κατηγορία και συνέχισε στο εξωτερικό πριν επιστρέψει μετά από κάποια χρόνια στην Ελλάδα και ουσιαστικά η καριέρα του αποκτήσει μια μάλλον φθίνουσα πορεία τουλάχιστον προς το παρών.


Ο 23χρονος ταλαντούχος παίκτης η λογική λέει ότι βάση των προσόντων του θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να μην βρίσκεται στην …ποδοσφαιρική μιζέρια της Ρόδου (πόσο μάλλον στο τοπικό) αλλά να είναι κάπου στο εξωτερικό έστω σε μια μικρομεσαία ομάδα στην Α’ Εθνική κάποιου εγνωσμένου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Δυστυχώς για πολλούς και διάφορους λόγους που προφανώς και δεν είναι η στιγμή να αναλυθούν, έχει επιστρέψει νωρίς …στη βάση του ψάχνοντας κατά τα φαινόμενα …από κάπου να πιαστεί (ποδοσφαιρικά) κάνοντας ένα restart.


Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν τον έχουν πάρει τα χρόνια ωστόσο έχει ήδη κάνει μια πορεία που περιλάμβανε αρκετές ομάδες και σε καλό επίπεδο. Μετρήστε… Νέοι Διαγόρα, πρώτη ομάδα του Διαγόρα, Γιουβέντους (U17, U19), Cercle Brugge, ξανά στη Γιουβέντους, Πανθρακικός, Ηρακλής Θεσσαλονίκης, ΟΦΗ, Πανσερραϊκός, Βόλος για λίγο στον Ιάλυσο και τώρα στον ΑΕΡΑ, στην Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου.


Ευχόμαστε το πέρασμα του από το τοπικό να είναι παροδικό και όχι μόνιμο. Θα είναι σημαντικό να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του όσο πιο ανώδυνα γίνεται, να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να μπορέσει να βρει και πάλι τον ρυθμό του. 


Γιατί μιλώντας εντελώς ποδοσφαιρικά και άσχετα με το τι έχει συμβεί στην ποδοσφαιρική του ιστορία, είναι πραγματικά πολύ κρίμα, παίκτες σαν τον Άλμπερτ Ρούσσου να μην βρίσκονται κάπου πολύ ψηλά αυτή τη στιγμή…
Δραγάτης Δημήτρης