Για απάτη θα δικαστούν  στο Εφετείο τρεις άνδρες

Κατηγορούμενοι για απάτη από κοινού θα βρεθούν στις αρχές Νοεμβρίου ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου δύο 58χρονοι και ένας 62χρονος σε μία προσπάθεια να μειώσουν ή και να «εξαφανίσουν» την ποινή στην οποία έχουν ήδη καταδικαστεί.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση εκδικάστηκε πριν από τέσσερα χρόνια από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο και έκρινε ένοχους τους τρεις άνδρες  και επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη στον έναν 58χρονο και στον 62χρονο, ενώ αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας στον δεύτερο 58χρονο στον οποίο και επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είχαν παρασταθεί οι κ.κ. Άκης Δημητριάδης και Γρηγόρης Μοράρης, ενώ πολιτική αγωγή ο κ. Μανώλης Κουτσούκος δια των οποίων και άσκησαν έφεση η οποία και θα εκδικαστεί στις 11 Νομεβρίου.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι τρεις άνδρες παρουσιάστηκαν σε επιχειρηματία της περιοχής μας ως ιδιοκτήτες ενός βιοτεχνικού κέντρου το οποίο του υπέδειξαν και του είπαν ότι είναι υπό κατασκευή και τον έπεισαν να προβεί στην αγορά τριών βιοτεχνικών χώρων κείμενων στον δεύτερο όροφο του εν λόγω κέντρου έναντι του ποσού των 270.000 ευρώ και στη συνέχεια του παρέστησαν ψευδώς ότι υπήρχαν και άλλοι ενδιαφερόμενοι για τα ακίνητα και τον έπεισαν έτσι, προκειμένου να κατοχυρώσει την αγορά πριν την υπογραφή των οριστικών συμβολαίων, η οποία θα καθυστερούσε για τεχνικούς λόγους να εκδώσει και να τους παραδώσει από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2008 ως προκαταβολή 18 επιταγές συνολικής αξίας 247.965 ευρώ. Οι ίδιοι κατηγορούνται ότι και τον Ιούλιο του 2008 έπεισαν και πάλι τον επιχειρηματία να εκδώσει 10 επιταγές συνολικής αξίας 136.000 ευρώ προκειμένου να γίνει συνέταιρος στην εταιρεία τους.