Στη διαχείριση της ΔΕΡΜΑΕ η Kοιλάδα των Πεταλούδων

Αποφάσεις για μία σειρά από ενδιαφέροντα θέματα, πήρε το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου κατά τη συνεδρίασή του προχθές το βράδυ, ανάμεσά τους η παραχώρηση της συνολικής διαχείρισης της Κοιλάδας των Πεταλούδων στη ΔΕΡΜΑΕ για τα επόμενα δυόμισι χρόνια, ενώ ανέδειξε και τους εκπροσώπους του στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου που θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Αναλυτικά:

Για την Κοιλάδα των Πεταλούδων
Στη ΔΕΡΜΑΕ παραχωρείται για τα επόμενα δυόμιση χρόνια η συνολική διαχείριση της Κοιλάδας των Πεταλούδων αφού όπως είπε ο Δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης, έχει πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων της πυρόσβεσης και της ασφάλειας.

Μάλιστα, με δική του εισήγηση ένα ποσοστό των εισπράξεων θα επιστρέφει στη δημοτική ενότητα Πεταλούδων.  Το σκεπτικό αυτής της πρότασης-κάτι για το οποίο υπενθυμίζεται είχε τοποθετηθεί ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ κ. Γιάννης Ιατρίδης, στην πρώτη συνεδρίαση του δ.σ.-είναι να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθεί αλλά κυρίως να λειτουργεί έτσι όπως πρέπει και να είναι ένας υπόλογος.

Για το ΠΙ Γενναδίου
Ανέβηκαν οι τόνοι στην έναρξη της συνεδρίασης όταν ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κ. Τάκης Πότσος, έθεσε το θέμα των υπηρεσιών υγείας στη Νότια Ρόδο, κατά το στάδιο της ενημέρωσης.

Όπως είπε, το πρόβλημα είναι οξυμένο εκεί και εξέφρασε τη διαφωνία του με την ανακοίνωση ότι δόθηκε λύση. Στην τοποθέτησή του θέλησε να απαντήσει ο χωρικός Αντιδήμαρχος, κ. Νίκος Καραμαρίτης, ο οποίος είπε προς τον κ. Πότσο ότι έκαναν ότι μπορούσαν για το Πολυδύναμο Ιατρείο (ΠΙ) Γενναδίου και ως Περιφέρεια και τον εγκάλεσε γιατί δεν κάνουν αναφορά για το ιατρείο της Λίνδου. «Τέρμα τ’ αστεία. Εμείς κάναμε δουλειά. Λέτε συνέχει τα ίδια!», του είπε με έντονο ύφος.

Το μέλος της μείζονος, κ. Μιχάλης Παλαιολόγου, ο οποίος προέρχεται επίσης από την περιοχή, κάλεσε όλους να βοηθήσουν αθόρυβα για το ΠΙ Γενναδίου, να πιέσουν την κυβέρνηση και όχι να λαϊκίζουν και να μην δημιουργούν εντυπώσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος είπε ότι όλο αυτό το διάστημα προσπαθουν να δοθεί λύση και επικοινωνούν με όλους τους αρμοδίους που έχουν λόγο γι’ αυτό το θέμα.

Οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας
Παρόντες, προχθές το βράδυ, ήταν και εργαζόμενοι με την Κοινωφελή εργασία οι οποίοι έχουν ξεκινήσει δικαστικό αγώνα για να γίνουν αορίστου χρόνου. Η εκπρόσωπός τους που μίλησε, ανέφερε ότι έχουν προσφύγει 31 άτομα και ζήτησε από το Σώμα να εκδώσει ψήφισμα με το οποίο να εκφράζει τη στήριξή του ομόφωνα.

Το Σώμα σύσσωμο εξέφρασε τη στήριξή του, ωστόσο κάποιοι τους είπαν ότι θεωρούν δύσκολο να δικαιωθεί ο αγώνας τους. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος είπε ότι, σε ό,τι αφορά τη Δημοτική Αρχή, οι εργαζόμενοι αυτοί δουλεύουν πολύ στο Δήμο, έχουν επκοινωνήσει με τα αρμόδια Υπορυγεία αλλά η απάντησή τους είναι ότι δεν μπορεί ο Δήμος να τους πάρει και ότι δεν μπορεί να πάρει τους ίδιους με το νέο πρόγραμμα.

Πάντως, τους είπε ότι ο Δήμος, παρά το ασυμβίβαστο, προτίθεται να τους παρέχει νομική υποστήριξη. «Δεν θα είμαστε απέναντί σας, σας έχουμε ανάγκη και είχατε καλή συμπεριφορά», είπε προς τους εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι, στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι της Διοίκησης των δύο συλλόγων των υπαλλήλων του Δήμου οι οποίοι και επέδωσαν ψήφισμα στο Προεδρείο για την αντίδρασή τους σχετικά με το άρθρο στο νέο νομοσχέδιο που διευκολύνει την ανάθεση υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Για την ΠΕΔ
Τους εκπροσώπους του στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, η οποία θα πρέπει να συγκληθεί μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, εξέλιξε προχθές το βράδυ το δ.σ. Ρόδου. Σημειώνεται ότι είναι συνολικά 35, δηλαδή ο Δήμαρχος και 34 σύμβουλοι.

Έτσι, στήθηκε κάλπη και μετά την εκλογική διαδικασία που διεξήχθη, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής: Από την παράταξη της πλειοψηφίας εξελέγησαν 21 και ο Δήμαρχος, από την παράταξη της μείζονος του κ. Χατζηδιάκου εξελέγησαν 10, από την παράταξη του κ. Κρητικού εξελέγησαν 2 (σ.σ. αποσύρθηκε ο κ. Δημήτρης Ιωσήφ) και από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» εκλέχθηκε 1. Αναλυτικά, οι εκπρόσωποι του δ.σ. στη γ.σ. της ΠΕΔ είναι οι παρακάτω:

Οι 21 σύμβουλοι από την παράταξη της πλειοψηφίας είναι:
Ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης και οι: Στράτος Καρίκης, Στέφανος Δράκος, Γιάννης Καμπούρης, Τηλέμαχος Καμπούρης, Νίκος Καραμαρίτης, Μιχάλης Σοκορέλος, Σπύρος Σπυρόπουλος, Κώστας Ταρασλιάς, Γιώργος Τριάντος, Σάββας Χριστοδούλου, Γιώργος Πατσάης, Ηλίας Πετρίδης, Βασίλης Μανέττας, Τάσος Σπανός, Τσαμπίκα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου, Δημήτρης Τσίκκης, Κωνσταντίνος Καρίκης, Αλέξανδος Κολιάδης, Σάββας Καραταάνης, Βασίλης Παπαοικονόμου και Θανάσης Στάμος.


Από την παράταξη του κ. Χατζηδιάκου:
Φώτης Χατζηδιάκος, Σάββας Διακοσταματίου, Γιώργος Πόκκιας, Νίκος Γιαννάς, Γιάννης Κορωναίος, Μιχάλης Καφετζής, Μιχάλης Σταυρής, Αγαπητός Πάλλας, Μανόλης Καζούλλης και Μιχάλης Παλαιολόγου.


Από την παράταξη του κ. Κρητικού: Ο ίδιος  και ο κ. Παντελής Προυσάλογλου
Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»: Ο επικεφαλής της κ. Πότσος.  

Νομικός σύμβουλος «Ρόδων Α.Ε.» 
Τέλος, κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε η απαλλαγή του νομικού συμβούλου της ΔΕΡΜΑΕ κ. Κωνσταντίνου Χαλκιά από την αρμοδιότητά του και για τη «Ρόδων Α.Ε.», και ο διορισμός δύο άλλων δικηγόρων της Ρόδου ως νομικών συμβούλων για αυτήν, των κ.κ. Δημήτριο-Αλέξιο Δημητριάδη και Γιώργο Μαυρομάτη.

Για το θέμα αυτό ο κ. Χατζηδιάκος είπε ότι μπαίνει ένα θέμα ηθικής τάξης σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι η Ρόδων Α.Ε. αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν και μάλιστα σε κάποιο σημείο ανέφερε ότι για μία περίπτωση διέταξε ΕΔΕ.