Ο Ιατρικός Σύλλογος Καλύμνου καταδικάζει περιστατικό βίας στο νοσοκομείο του νησιού

Ο Ιατρικός Σύλλογος Επαρχίας Καλύμνου καταδικάζει το νέο κρούσμα βίας που έγινε προ ολίγων ημερών στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Καλύμνου.

Με ανακοίνωση του καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, Επαρχείο, Δήμο, Διοίκηση του νοσοκομείου να συζητήσουν τους τρόπους πρόληψης και εξάλειψης αυτών των έκνομων ενεργειών από  εξαρτημένα άτομα.

Αναφορικά με το περιστατικό να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr το περιστατικό συνέβη στις 22 Οκτωβρίου 2019 το μεσημέρι όταν ο 40χρονος δράστης προκάλεσε επεισόδιο στο Νοσοκομείο Καλύμνου και σε έξαλλη κατάσταση απείλησε με σουγιά έναν γιατρό.

Άμεσα ενημερώθηκε το ΑΤ Καλυμνίων στελέχη του οποίου μετέβησαν στο Νοσοκομείο και συνέλαβαν το 40χρονο που προηγουμένως τους απείλησε και τους εξύβρισε  ενώ  κατασχέθηκε και το μαχαίρι-σουγιάς.

Σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε δικογραφία   για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απειλή, απείθεια, εξύβριση και οπλοκατοχή και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Κω που τον παρέπεμψε σε δίκη.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κω που του επέβαλε ποινή φυλάκισης 60 μηνών και οδηγήθηκε στη φυλακή. 

Πηγή: kalymnos-news.gr