Συμμετοχή Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων στους εορτασμούς στον Πειραιά

Η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής, συμμετείχε στις εκδηλώσεις της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Πειραιά, που άρχισαν με επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ. Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων, όπως κάθε χρόνο, ήταν η  παρέλαση που έγινε παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Οι νέοι και οι νέες της Δωδεκανήσου συγκεντρώθηκαν από νωρίς στη Δωδεκανησιακή Εστία, για ένα  κέρασμα και μετά συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο κ.κ. Γιάννη Φραγκούλη και Κατερίνα Βουρεξάκη, την πρόεδρο της Ένωσης Ροδίων κ. Μαρία Κορδίνα,  τα μέλη των ΔΣ της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς και λοιπών φορέων κ.κ. Άννα Κορωναίου, Μαριάνα Αντύπα και Φωτεινή Ασβεστά  μετέβησαν στο χώρο αφετηρίας της παρέλασης. 

Ο καιρός ήταν εξαιρετικός και πολλοί Πειραιώτες βρέθηκαν στους δρόμους, καθ’ όλο το μήκος της παρέλασης, χειροκροτώντας με ενθουσιασμό,  δείχνοντας την ανάγκη τους για ένα ξέσπασμα στις δύσκολες μέρες, που όλοι βιώνουμε. 

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη νεολαία της παροικίας μας,  που έδωσε για άλλη μια φορά το “παρών” της και έκανε τους πάντες  να νιώσουν υπερήφανοι.