Αγιασμός στο γραφείο των πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου στη Ρόδο

Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 έγινε αγιασμός στο Γραφείο του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου, στην οδό Σόφιας 2, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ.κ. Κύριλλο.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο. Παρευρέθηκαν η Πρόεδρος των Συνταξιούχων του ΙΚΑ Ρόδου κ. Γεωργία Φαρμακίδου, η οποία απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό, καθώς και η Πρόεδρος της ΧΕΝ Ρόδου κ. Δέσποινα Μουτάφη.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Νίκος Παπαεμμανουήλ, ο οποίος αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο για την άμεση ανταπόκρισή του στις προσκλήσεις των Συνταξιούχων, στη συνέχεια ευχαρίστησε όλα τα μέλη και τους φίλους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στους αγώνες που έκαναν οι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι τα χρόνια της κρίσης για να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση, αφού ξαφνικά βρέθηκαν σε άθλια οικονομική κατάσταση. Την οικονομική δυσπραγία, που δημιούργησαν οι εκάστοτε κυβερνώντες με την απερισκεψία τους  και την κακή τους διαχείρηση, πλήρωσαν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Σήμερα  δίνουν κάποια ψίχουλα πίσω μέσα από φορολογικές ελαφρύνσεις και θέλουν να δικαιωθούν ως σωτήρες.
 


Το βασικό αίτημα των Συνταξιούχων είναι να αποκατασταθούν σύντομα οι συντάξεις τους όπως ήταν πριν την κρίση.

Επίσης, να επανέλθουν τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα και να μειωθεί η συμμετοχή στα φάρμακα. Είναι φανερό πως ανάπτυξη με μισθούς πείνας και φτώχειας δεν έρχεται.    

Στη συνέχεια μίλησε για τις πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις του Συνδέσμου και συγκεκριμένα για την έναρξη των μαθημάτων μνήμης και χορού. Ενημέρωσε επίσης ότι στο προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν μαθήματα θεάτρου και βιβλιοδεσίας.

Ως αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ανακοίνωσε την έκδοση Λευκώματος για τη  συμπλήρωση της 20ετούς δράσης και ζωής του Συνδέσμου από το 1999 έως το 2019.

Επίσης εκτέθηκαν έργα χειροτεχνίας από την ομάδα των συνταξιούχων που παρακολούθησε, την περασμένη περίοδο, μαθήματα κατασκευής κοσμημάτων μέσα από τα Προγράμματα ΚΕΚ “Γ. Γεννηματάς”.
Στο τέλος προσφέρθηκαν διάφορα εδέσματα και γλυκά που ήταν εθελοντική προσφορά των μελών του Συνδέσμου.

Τέλος, ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι στις 10 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί ημερήσια εκδρομή με πούλμαν στον Αρταμίτη και Έμπωνα. Επίσης, ενημέρωσε τα μέλη ότι στις 16 Νοεμβρίου, ημέρα Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον πνευμονολόγο κ. Δημήτρη Κρητικό. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχήθηκε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου υγεία και δύναμη σε όλους τους συνταξιούχους.