Αποκόμισαν σπουδαίες εμπειρίες σε αγώνες «λειτουργικής προπόνησης fitness»

Ροδίτικο χρώμα είχαν οι αγώνες λειτουργικής προπόνησης που πραγματοποιήθηκαν στη Λεμεσό της Κύπρου από το Cyprus Throwdown.

Το «παρών» έδωσαν αθλητές το The Project_Cf Box Of Rhodes. Συμμετείχαν 5 αθλητές σε δυο από τις κατηγορίες κάνοντας μάλιστα και μια σημαντική επιτυχία με την κατάκτηση ενός χάλκινου μεταλλίου με την Πηνελόπη Σπυροπούλου στην κατηγορία Teen Girls.

Συνοπτικά, οι τελικές κατατάξεις των αθλητών μας είχαν ως εξής:
Teen Girls
Σπυροπούλου Πηνελόπη 3η στις 9 αθλήτριες
Φράγκου Μαρια-Μικαελα 7η στις 9 αθλήτριες

Scaled Women
Καραγιάννη Βάσω 16η στις 41 αθλήτριες

Scaled Men
Κυριάκου Κλεάνθης 68ος στους 91 αθλητές
Σταματάκης Παναγιώτης 74ος στους 91 αθλητές

Μεγάλη συμμετοχή
Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν συνολικά 570 αθλητές από προπονητική κέντρα και γυμναστήριο box απ’ όλη την Ευρώπη και διαγωνίστηκαν σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες σε ατομικό επίπεδο και τρείς σε ομαδικό.

Οι αγώνες διήρκησαν τρεις ημέρες στις οποίες οι αθλητές έπρεπε να αντιμετωπίσουν πολλές και διαφορετικές δοκιμασίες μέσα από τις οποίες αξιολογούνταν σε όλες τις παραμέτρους του fitness. Μερικές από αυτές είναι η ταχύτητα, η αντοχή, η δύναμη, η ισχύ και ο συντονισμός. Επιπρόσθετα, έτρεξαν σε ορεινό σημείο, κολύμπησαν σε θάλασσα και έκαναν συνδυασμούς κινήσεων από τον στίβο, την άρση βαρών και την ενόργανη.

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι αθλητές και προπονητής που εκπροσώπησαν το νησί μας,  «ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και μια πολύ όμορφη διοργάνωση. Ελπίζουμε να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται και άλλο το σπορ, ούτως ώστε όλο και περισσότερα νέα παιδιά να γνωρίσουν αρχικά το πόσο ευχάριστο και ψυχαγωγικό είναι και στη συνέχεια να πάρουν τα οφέλη που προσφέρει».