Παντελής Καμπουρόπουλος: Εμείς οι ίδιοι είμαστε ο τόπος μας

Παντελής Καμπουρόπουλος: Εμείς οι ίδιοι είμαστε ο τόπος μας

Παντελής Καμπουρόπουλος: Εμείς οι ίδιοι είμαστε ο τόπος μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 649 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Παντελής Καμπουρόπουλος
Αρχιτέκτονας, υποψήφιος για την αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Δωδεκανήσου

Τώρα, που ακόμα μία τουριστική σεζόν (περίοδος) φτάνει στο τέλος της, όλοι μας κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς και είτε με θετικό είτε με αρνητικό πρόσημο στο αποτέλεσμα που προκύπτει, ξεκινάμε και προγραμματίζουμε τις επόμενες κινήσεις μας έτσι ώστε να πλησιάσουμε πιο κοντά στον στόχο μας.

Το καταπληκτικό σε αυτόν τον τόπο, είναι πως μάθαμε ότι η χρονιά δεν τελειώνει όπως οπουδήποτε αλλού. Η χρονιά για εμάς τελειώνει κάπου τώρα. Τέλη Οκτωβρίου για κάποιους και μέσα στον Νοέμβριο για κάποιους άλλους.

Και ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα, σχεδόν, ο κόσμος νομίζει πως ξεκινάει τώρα για εμάς η ξεκούραση, εμείς εδώ γνωρίζουμε καλά πως όλα συνεχίζουν κανονικά. Για εμάς ξεκινάει η προετοιμασία, η κατασκευή και οργάνωση, έτσι ώστε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και πάλι από τη νέα τουριστική περίοδο. Εδώ, η οργάνωση των υποδομών σε όλες τις κλίμακες και ο τουρισμός είναι ζητήματα αλληλένδετα. Το ένα θα προχωράει πάντα σε σχέση με το άλλο.

Και ενώ φέτος, για ακόμα μία χρονιά έχουμε σημαντικούς λόγους να θεωρούμε τους εαυτούς μας άτυχους, αφού γεγονότα που μας ξεπερνάνε ατομικά ή συλλογικά αναγκάζουν τον προγραμματισμό μας να πάει βήματα πίσω, έχουμε παράλληλα μία μοναδική ευκαιρία για τον τόπο μας, για εμάς.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, οι δύο βαθμοί τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκονται σε απόλυτη συνεννόηση μεταξύ τους, αλλά και με την κεντρική διοίκηση, η οποία έχει δείξει έμπρακτα, με τις επιλογές της τη στήριξή της στο νομό μας. Aλλά συγχρόνως και με τον κόσμο που στηρίζει επιστημονικά τις υποδομές του τόπου μας, τη διοίκηση του ΤΕΕ, Τμ. Δωδεκανήσου.

Και ερχόμενοι και εκεί σε ακόμα μία εκλογική διαδικασία φέτος, είναι σημαντικό όλοι μας να δείξουμε εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που θα συνεχίσουν να στηρίζουν το δικαίωμά μας στις υποδομές αυτές, που όπως γνωρίζουμε έρχονται με συμμάχους στα σημεία λήψης αποφάσεων, χρειάζεται αυτούς, που με σοβαρότητα και σχέδιο, θα υπενθυμίσουν και θα απαιτήσουν ένα καλύτερο αύριο για όλη την κοινωνία, για τον νομό μας συνολικά.

Μιλώντας προσωπικά, με βάση την ειδικότητά μου, το μόνο που γνωρίζω με βεβαιότητα είναι πως η αρχιτεκτονική, σαν εικόνα, ως αποτέλεσμα για αυτόν που την ζει, τον πολίτη, είναι παράγωγο πολιτισμού. Τα τελευταία χρόνια, με το αποτέλεσμα ετών λάθος πολιτικών, ακόμη και εκούσιων επιλογών, σε όλες τις βαθμίδες, εκτός φυσικά λαμπρών εξαιρέσεων, μάθαμε πως ο πολιτισμός μας, η ουσία του, και όχι αυτό που καταλήξαμε τον τόπο μας (βλ. Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, Λίνδο κ.τ.λ.) είναι αυτός που πρέπει να στηριχθούμε.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"