Στη Ρόδο ο πρόεδρος της Κτηματολόγιο Α.Ε.

Στη Ρόδο θα βρίσκεται αύριο, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Κτηματολόγιο Α.Ε., κ. Δημήτρης Σταθάκης, και αναμένεται να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και φορέων για θέματα του κτηματολογίου στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου (ΔΣΡ), κ. Βασίλης Περίδης, έχουν την ενημέρωση ότι ο προϊστάμενος του κτηματολογίου σε κεντρικό επίπεδο, πιθανότατα ο Πρόεδρος, θα μας επισκεφθεί αύριο και στις 12:00 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο, κ. Αντώνη Καμπουράκη, και τον Περιφερειάρχη, κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Ακολούθως, στη 1:00 το μεσημέρι, ο προϊστάμενος του κτηματολογίου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους φορέων στα γραφεία του ΔΣΡ. Ανάμεσά τους αναμένεται να είναι, βέβαια, μέλη της Διοίκησης του ΔΣΡ, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής καθώς και ο εκπρόσωπος των τοπογράφων.

Κατά τη συνάντηση αναμένεται να τεθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τους κλάδους αυτούς και σχετίζονται με τη λειτουργία του κτηματολογίου στη Ρόδο, με πρώτο βέβαια την υποστελέχωσή του, την έλλειψη μηχανικού, ο οποίος συνταξιοδοτείται το επόμενο διάστημα, αλλά και μηχανοργάνωσης.

Ενδεικτικό είναι ότι αυτή τη στιγμή στο κτηματολόγιο της Ρόδου εκκρεμούν 20 χιλιάδες πράξεις για μετεγγραδή, ακόμη η εναρμόνισή του με το ελληνικό κτηματολόγιο κ.ά.