To MέΡΑ25 αναμένει τις άμεσες ενέργειες της Κυβέρνησης για την στέγαση των προσφύγων στη Λέρο

To MέΡΑ25 αναμένει τις άμεσες ενέργειες της Κυβέρνησης για την στέγαση των προσφύγων στη Λέρο

To MέΡΑ25 αναμένει τις άμεσες ενέργειες της Κυβέρνησης για την στέγαση των προσφύγων στη Λέρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 165 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΜέΡΑ25 για το ΚΥΤ Λέρου αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που έθεσε η βουλευτής Β’ Πειραιά και Γραμματέας της ΚΟ του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις απάνθρωπες και ντροπιαστικές εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για το ΚΥΤ Λέρου που έχει στηθεί στο Ψυχιατρικό Θεραπευτήριο του νησιού, η κυρία Μπακαδήμα σχολίασε και τα μπάρμπεκιου και τις γιορτές που στήνουν Έλληνες που θέλουν να εξασκήσουν, όπως δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κυρανάκης, «το δικαίωμά τους στην κατανάλωση χοιρινού» έξω από κέντρα όπου η Κυβέρνηση στοιβάζει ανθρώπους που περιμένουν την κοινωνική πρόνοια ώστε να σιτιστούν.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κύριος Κώστας Κουμουτσάκος απάντησε στη "γραφική" όπως χαρακτήρισε αυτή αναφορά λέγοντας: "Προσυπογράφω, συμφωνώ και τονίζω τη θέση της κυρίας Μπακογιάννη. Ούτε με σουβλάκια, ούτε με μπύρες, ούτε με κοψίδια ασκείται μεταναστευτική πολιτική."

H κυρία Μπακαδήμα και το ΜέΡΑ25 συμφωνούν με τη δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού και αναμένουν τις ενέργειες της Κυβέρνησης για την άμεση αντιμετώπιση όχι μόνο της στέγαση των προσφύγων που «φιλοξενούνται» στο νησί, αλλά και τις όποιες γραφικότητες εκφράζονται για ένα τόσο σοβαρό, ανθρωπιστικό θέμα όπως το μεταναστευτικό.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης