Τελικά αποτελέσματα της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Τελικά αποτελέσματα της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Τελικά αποτελέσματα της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 484 ΦΟΡΕΣ

Σάρωσε με ποσοστό 38,47% η “Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών”- εκλέγεται αντιπρόσωπος Δωδ/σου ο Σταμάτης Παπαντωνίου

Στις 12 Νοεμβρίου 2019 ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων και η κατανομή των εδρών των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2019 για την Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Στις εκλογές αυτές ψήφισαν 32.236 ενεργοί μηχανικοί, μέλη του Τ.Ε.Ε.. Από τα ψηφοδέλτια, 30.744 ήταν έγκυρα, 733 ήταν άκυρα και 759 ήταν λευκά.

Η Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε., η οποία αποτελείται από 155 έδρες, αποτελεί ουσιαστικά τη «βουλή των μηχανικών». Ρόλος της είναι η λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών, η προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τις αποφάσεις για τις δράσεις του Τ.Ε.Ε., καθώς και η γνωμοδότηση σε κυβερνητικό επίπεδο για θέματα πολεοδομικού-χωροταξικού-περιβαλλοντικού σχεδιασμού.

Στις πρόσφατες εκλογές του κλάδου, η “Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών” (Δ.Κ.Μ.), η προσκείμενη παράταξη στη Ν.Δ., με επικεφαλής τον Γεώργιο Στασινό, κατέλαβε την πρώτη θέση με 39,66% και 62 έδρες. Στις αμέσως επόμενες θέσεις ακολουθούν η “Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών” (Δη.Συ.Μ.) με 15,11% και 23 έδρες, και η “Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών” 7,53% και 12 έδρες. Ακολουθούν μικρότερες παρατάξεις.
Η Δ.Κ.Μ. στα Δωδεκάνησα, με το συντριπτικό (τοπικό) ποσοστό του 38,47%, καταφέρνει να αποκτήσει μία εκ των δύο εδρών στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε., συμπληρώνοντας τη νίκη της και στο Π.Τ. Τ.Ε.Ε. Δωδεκανήσου. Αντιπρόσωπος Δωδεκανήσου στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε. εκλέγεται ο Σταμάτης Παπαντωνίου (Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός) με τη “Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών”.

Ο κ. Παπαντωνίου σε ανάρτησή του στα social media αναφέρει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου, τόσο από τα Δωδ/σα όσο κι από την υπόλοιπη Ελλάδα, που με ανέδειξαν πρώτο σε ψήφους στον νομό μας. Η συντριπτική νίκη της Δ.Κ.Μ. και του Γιώργου Στασινού είναι η καθαρή εντολή που λαμβάνουμε για να αγωνιστούμε για τον κλάδο των μηχανικών και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Το επάγγελμα του μηχανικού αποτελεί τη μαγιά της επιζητούμενης ανάπτυξης και είμαστε παρόντες για να ενισχύσουμε τον θεσμικό μας ρόλο στην κοινωνία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντώνη Γιαννικουρή, για την εμπιστοσύνη και γιατί κατάφερε να εμπνεύσει όλη την ομάδα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της Δ.Κ.Μ., που ήταν τιμή μου που αγωνιστήκαμε μαζί προεκλογικά... έχουμε πολύ αγώνα και δουλειά στη συνέχεια.» Τη 2η έδρα της Δωδεκανήσου καταλαμβάνει ο αρχιτέκτων Αντώνης Βαρκάς με την παράταξη «#block TEE Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Άνεργων Μηχανικών», έχοντας λάβει ποσοστό μόλις 3,34% στα Δωδεκάνησα.
Τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών είναι αναρτημένα στο site του Τ.Ε.Ε.

Διαβάστε ακόμη

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε στη Βουλή τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης (φωτογραφίες)

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας

Επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτου Καρίκη προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Κασάπη

Ο Δήμος Ρόδου θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη

Εθελοντικός καθαρισμός βυθού και ακτής στη Λίνδο

Επανεξελέγη πρόεδρος στο Σωματείο Ξεναγών ο Δ. Σαλαχούρης

Τρία θέματα στο περιφερειακό από την παράταξη του Ν. Παπανικόλα