Στο εποπτικό συμβούλιο της ΕΝΠΕ εξελέγη ο Χαράλαμπος Κόκκινος

Στο εποπτικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) εξελέγη την Τετάρτη ο περιφερειακός σύμβουλος  Χαράλαμπος Κόκκινος επικεφαλής της παράταξης «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου», στο πλαίσιο των εκλογών που διεξήχθησαν για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην ΕΝΠΕ.

Ο κ. Κόκκινος κατέλαβε τη μία από τις πέντε θέσεις του οργάνου, ενώ σε ό,τι αφορά την εκλογή των μελών του διοικητικού συμβουλίου, υποψηφιότητα κατέθεσε από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης ο οποίος όμως δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, την απόλυτη πλειοψηφία σε ψήφους και έδρες έλαβε η παράταξη «Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες» με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.
Συγκεκριμένα, η παράταξη του Απ. Τζιτζικώστα έλαβε 195 ψήφους σε σύνολο 275 εγκύρων ψηφοδελτίων (ποσοστό 70,9%). Τη δεύτερη θέση κατέλαβε με 38 ψήφους (ποσοστό 13,8%), η «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση», με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα, πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Τρίτη ήρθε η «Ριζοσπαστική Περιφερειακή Πρωτοβουλία» με επικεφαλής την πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και 22 ψήφους(ποσοστό 8%). Ακολουθούν η «Λαϊκή Συσπείρωση» με 11 ψήφους (ποσοστό 4%) και επικεφαλής τον Τάσο Τσιαπλέ, περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας, ο «Συντονισμός Αιρετών» με 6 ψήφους και η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» με 3 ψήφους.
Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 18 του μηνός, θα συνεδριάσει το νέο Δ.Σ. της ΕΝΠΕ προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.