Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία έχει συμπεριφερθεί ως διεθνής ταραξίας

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία έχει συμπεριφερθεί ως διεθνής ταραξίας

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία έχει συμπεριφερθεί ως διεθνής ταραξίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 254 ΦΟΡΕΣ

«Είναι γεγονός ότι η Τουρκία έχει συμπεριφερθεί ως ο διεθνής ταραξίας της περιοχής» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σημειώνοντας πως ο Τούρκος ομόλογός του αντέτεινε πως «τα βλέπουμε λάθος» και πρόσθεσε «του ανταπάντησα πως δεν τα βλέπουμε λάθος, γιατί δεν είναι πρόκειται για μια ελληνική θέση, αλλά για μια θέση της Ε.Ε.»

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. επέβαλε κυρώσεις για την παραβατική συμπεριφορά της στην κυπριακή ΑΟΖ, την οποία έχει παραβιάσει με τις παράνομες γεωτρήσεις και σημείωσε πως «είναι σίγουρο πως η Τουρκία δεν είναι ένας εύκολος γείτονας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε μια σταθερή θέση στα εθνικά μας θέματα και να προσπαθούμε να βρούμε τρόπους συνεννόησης σε μια σειρά από θέματα που δεν αγγίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά ορίζουν τις μεταξύ μας οικονομικές, εμπορικές και άλλες σχέσεις, όπως για παράδειγμα το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σμύρνης- Θεσσαλονίκης».

Ερωτηθείς για τη συνάντηση Ερντογάν- Τραμπ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε πως δεν είναι κάτι που επηρεάζει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, γιατί όπως επεσήμανε, «αυτές βρίσκονται στο υψηλότερο και ανώτερο σημείο που έχουν βρεθεί τις τελευταίες δεκαετίες».

Διαβάστε ακόμη

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch