«Μαυροσκούφηδες» βρέθηκαν ξανά μετά από 27 χρόνια στην Παστίδα

Ήταν Σεπτέμβριος του 1991 όταν παρουσιαζόταν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στην Αυλώνα η Σειρά 214 ή 91 Ε ΕΣΣΟ.

Νεαρά παιδιά από το Σμαραγδένιο Νησί, συναντήθηκαν και έγιναν φίλοι εκεί και συνέχισαν τη στρατιωτική τους θητεία στη Ρόδο, στην 395 ΕΑΡΜΕΘ ή «Άσπρη Πέτρα», απ’ όπου και απολύθηκαν τον Δεκέμβριο του 1992.

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, 27 ολόκληρα χρόνια μετά, ξαναβρέθηκαν στην Παστίδα στο Εστιατόριο «Σκαλάκια» όπου είχε φροντίσει τα πάντα για την επανασύνδεση των απόστρατων “Μαυροσκούφηδων”.

Μία ωραία βραδιά γεμάτη συγκίνηση, γιατί έλειπε από την παρέα ο Γιώργος Μπούχλας που ξεκίνησε πρόωρα το ταξίδι για τον Παράδεισο, αλλά το ποτηράκι του ήταν εκεί γεμάτο κρασί και αυτός παρών, σίγουρα γελούσε και διασκέδαζε μαζί τους από εκεί ψηλά που βρίσκεται.

Οι εμπνευστές της συνάντησης Γιώργος Πάττας και Αντώνης Οικονομάκης υποδέχθηκαν τους συναδέλφους τους:
Μπάμπη Γεωργιάδη, Μπάμπη Μπαριανό, Ζανέττο Παπαδημητρίου, Αντώνη Μπέρδη, Αντώνη Γιακουμίδη, Μανώλη Καππίρη, Βασίλη Χατζηδιάκο, Λευτέρη Φλεβάρη, Νίκο Ανταράκη και  Κώστα Περγαντίνα.

Οι ιστορίες και τα ευτράπελα της στρατιωτικής θητείας κυριάρχησαν στο τραπέζι και στο τέλος δόθηκε ραντεβού για την επόμενη φορά όπου θα γίνουν προσπάθειες να δώσουν το “παρών” ακόμα περισσότεροι.