Θα δικαστεί 45χρονος για την κατοχή χασίς

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει στις αρχές Δεκεμβρίου, 45χρονος κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο 45χρονος από το Σουφλί κατηγορείται για 60 γραμμάρια χασίς που είχαν βρεθεί στην κατοχή του, κατά το ταξίδι του στην Πάτμο, πριν από επτά χρόνια.

Σημειώνεται πως η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 4 Δεκεμβρίου σε δεύτερο βαθμό, καθώς την Άνοιξη του 2018, είχε εξεταστεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Αν και ο 45χρονος δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο, εντούτοις η δίκη είχε γίνει κανονικά και μάλιστα του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατά της απόφασης αυτής ο 45χρονος άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. αλλά η υπόθεσή του εκδικάστηκε κανονικά ωσεί παρών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η σύλληψη του 45χρονου είχε γίνει τις πρώτες πρωινές ώρες στις 2 Αυγούστου 2012, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Υπολιμεναρχείου Πάτμου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, όταν κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο στο λιμάνι της Σκάλας Πάτμου, βρέθηκε να κατέχει, εντός των αποσκευών του, μία (01) συσκευασία η οποία περιείχε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 61,4 γραμμαρίων.

Ο 45χρονος παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από τη Λιμενική Αρχή Πάτμου ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.